Kristijano Pičini (©Starsport)
Kristijano Pičini (©Starsport)

Pičini troši Stankovićevo strpljenje, Italijanu još samo jedna šansa

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 12:51

Neće biti iznenađenje ukoliko crveno-beli do kraja prelaznog roka dovedu desnog beka

Više puta od dolaska na klupu Crvene zvezde Dejan Stanković je pokazao strpljenje za svoje igrače. Neki su mu vratili, kao Mirko Ivanić i Milan Pavkov, neki i ne baš (Filipo Falko, Lois Dioni, Rišairo Živković), a trenutno se čeka reakcija Kristijana Pičinija.

Italijan od januarskog dolaska iz Valensije nikako da se nametne i ispuni očekivanja, ali ono što posebno iritira sve na stadionu Rajko Mitić je njegova nezainteresovanost da nešto promeni nabolje. Dobio je već ukor početkom maja, međutim, ne deluje da ga je ozbiljno shvatio. Može se čuti da je i dalje prilično ravnodušan na treninzima, što je i dovelo do toga da protiv Zenita upravo na njegovoj strani bude promaja u odbrani crveno-belih, koju je rival iskoristio za nekoliko šansi, potom i gol.

Izabrane vesti

Svesni su bili u Crvenoj zvezdi da će 29-godišnjaku iz Firence biti potrebno vreme da uhvati zalet posle duge pauze zbog povrede ligamenata kolena u Španiji, ali vreme da pokaže zašto je doveden uveliko curi. Bilo je nagoveštaja buđenja u duelu sa Rendžersom, iako je veliki krivac za izjednačujući gol rivala u beogradskom duelu, kojim je definitivno ugašena nada crveno-belih u epski podvig. Protiv Škota se ponovo povredio, stradala je loža, a zapravo je letargija Pičinija doprinela da Milan Gajić podigne formu i u odličnom ritmu završi sezonu. Uočio je bivši mladi reprezentativac priliku da se vrati u startnu postavu i iskoristio je, a dobre partije donele su mu transfer u CSKA iz Moskve.

Njegovim odlaskom Pičiniju su se širom otvorila vrata startne postave. Trebalo je "samo" da tokom priprema na Zlatiboru i u Sloveniji pokaže da je spreman da preuzme odgovornost. Generalka protiv Zenita, ipak, pokazala je suprotno. Bio je najlošiji u timu crveno-belih, pa se Dejan Stanković okrenuo drugom rešenju. Šansu na premijeri sezone protiv Radničkog iz Niša ukazao je Marku Gobeljiću, a upućeni u dešavanja na Marakani kažu da kod trenera prednost trenutno ima i mladi Nikola Stanković. Iako je tinejdžer iz Vrnjačke Banje kroz mlađe selekcije igrao uglavnom na poziciji centralnog veznog, nije mu strano da se nađe na desnom boku.

"Biće ovo dugačak prelazni rok, naši direktori i Marko Marin rade non stop. Ne želimo samo špica, ali gledamo da se uklopimo", rekao je Dejan Stanković posle pobede nad Nišlijama (4:0), koju je bivši igrač Valensije, Atalante, Sportinga, Betisa... presedeo na klupi.

Neće biti iznenađenje ukoliko Kristijano Pičini do kraja leta napusti Crvenu zvezdu, s tim da u Ljutice Bogdana ne insistiraju na njegovom odlasku (ima ugovor do leta 2024), ali i ne bi zapinjali da ga zadrže u slučaju da stigne zadovoljavajuća ponuda. Imaće sigurno Italijan još jednu šansu da popravi utisak, jer reč je o igraču bogatog iskustva koji bi trebalo da ume da prepozna trenutak u kom se nalazi, a koji nije povoljan za njega. Pritom, Gobeljić je pružio dosta slabu partiju protiv Radničkog i definitivno je da crveno-belima treba kvalitetnije rešenje na mestu desnog beka kada počnu kvalifikacije za Ligu šampiona. Probuđeni Pičini je jedna opcija, novi igrač druga, a promena formacije na trojicu štopera u liniji treća.

Ovo potonje moglo bi da postane realnost ukoliko se Nemanja Milunović vrati na stadion Rajko Mitić. Može se čuti da bi to trebalo uskoro da se dogodi. Do tada, Kolubara, Mladost i Radnik poslužiće za uigravanje tima koji će započeti evropsku priču početkom avgusta. Sa Gobeljićem ili Pičinijem na desnom beku, videćemo već u subotu protiv Lazarevčana.



tagovi

FK Crvena zvezdaKristijano PičiniDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara