(©rakowfc)
(©rakowfc)

Piksi našao novog golmana u Poljskoj, ali će sačekati na debi

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.12.22. | 08:36

Vladan Kovačević dobio poziv za meč sa SAD

Ako se za neke pozicije, pogotovo recimo desnog beka, može reći da Srbija ne pliva baš u kvantitetu kvaliteta, to za golmane ne važi.

Vanja Milinković-Savić se izborio da bude srpska „jedinica“, a ima odlične alternative Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića. Ipak, za kvalitetne igrače uvek ima mesta.

Izabrane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković našao je novog kandidata za mesto među stativama – Vladana Kovačevića. Čuvar mreže poljskog Rakova je čak dobio poziv da nastupi u dresu Orlova na utakmici protiv SAD 26. januara, javljaju tamošnji mediji. Međutim, na debi za Srbiju Kovačević će morati da sačeka neku drugu priliku, pošto ga klub nije pustio da ide na taj put.

Klubovi nemaju obavezu da puste igrače u ovom terminu, jer on nije u zvaničnom FIFA kalendaru. Pa će zbog toga boje Srbije braniti uglavnom fudbaleri iz domaćih klubova.

Vladan Kovačević je rođen u Banjaluci, ima 24 godine i brani za Rakov, a prethodnog leta je trebalo da pređe u Benfiku, o čemu su intenzivno pisali portugalski mediji. Na kraju se taj transfer nije dogodio, ali Orlovi iz Lisabona su nastavili da prate njegove partije.

Iako je dobijao pozive da brani za reprezentaciju BiH, a stajao je na golu mlade selekcije, Kovačević se nekoliko puta nije odazvao, te mu je otvoren put da stane na gol Srbije.

Kovačević je pre poljskog Rakova tri godine branio za Sarajevo.


tagovi

Vladan Kovačevićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara