Stojković (© MN Press)
Stojković (© MN Press)

Piksi okupio ekipu: Živković, Perović, Kocić i Japanac, tu je i Dika Stojanović

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 13:23

Formiran stručni štab reprezenatacije Srbije

Novi selektor – novi saradnici. Po ustaljenoj praksi, kako ko sedne na klupu reprezentacije Srbije, tako bira ljude od poverenja, pa će i Dragan Stojković u predstojeći kvalifikacioni ciklus ući sa osobama čije stručne i ljudske kvalitete i te kako poznaje, sve u cilju smanjenja rizika pred očekivani let Orlova ka Mundijalu u Kataru.

Novi glavnokomandujući naše selekcije je odredio ko će mu biti najbliži saradnici u stručnom štabu. Prema informacijama Mozzart Sporta, u njemu će biti petorica novajlija u odnosu na period šefovanja Ljubiše Tumbakovića.

Izabrane vesti

Prvi Piksijevi pomoćnici biće Bratislav Živković i Marko Perović, s kojima je već sarađivao. Živković je radio sa Stojkovićem na njegovom poslednjem angažmanu u Kini, kao trener u Guangdžo R&F-a, a vredi napomenuti da je prethodno u karijeri vodio Voždovac, Radnik, omladince Crvene zvezde, s kojima je učestvovao u UEFA Ligi mladih, dok je poslednji posao imao u Inđiji. Što se Perovića tiče, u pitanju je nekadašnje krilo Crvene zvezde, formirano na stadionu „Rajko Mitić“ baš u vreme dok je Stojković bio predsednik kluba, kasnije igrao za Bazel, Nju Ingland, OFK Beograd, Radnički iz Kragujevca, da bi posle epizoda na Tajlandu, Maleziji, Iranu i Brazilu karijeru završio baš u Guangdžou R&F-u u vreme šefovanja novog selektora.

Promeniće Dragan Stojković i trenera golmana. Za razliku od Ljubiše Tumbakovića koji se oslanjao na Darka Belojevića, Piksi će tu ulogu poveriti Aleksandru Kociću. U pitanju je bivši čuvar mreže Crvene zvezde, od maja 2012. do decembra 2015. već angažovan u državnom timu, za vreme mandata Siniše Mihajlovića, kasnije uz bok Radovanu Ćurčiću, Diku Advokatu i Ljubinku Druloviću.

Rešio je Piksi da napravi zaokret i kad je reč o fizičkoj spremi igrača. Dosad je na tom planu slobodu imao Andreja Milutinovićzvanično kao koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača A reprezentacije – na koga je čak i prethodni stručni štab imao zamerke, a odsad će brigu o kondiciji brinuti Katšuhitoo Kinoši, Japanac s dugogodišnjim stažom u Stojkovićevom stručnom štabu.

Ni to neće biti biti sve. Jedna od ideja novog selektora je da uz reprezentaciju sve vreme bude Stevan Dika Stojanović, proslavljeni golman Crvene zvezde, kapiten šampionske generacije iz Barija. Nezvanično, kao sportski direktor reprezentacije. S tim što ta ideja čeka realizaciju.



tagovi

Dragan Stojković PiksiBratislav ŽivkovićMarko PerovićAleksandar KocićStevan Stojanovićfudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara