Ilić (©Starsport)
Ilić (©Starsport)

Piksi ostao bez Ivana Ilića

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.03.24. | 14:53

Fudbaler Torina biće najmanje 45 dana van terena

Za koji dan bi selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi trebalo da objavi spisak igrača na koje računa za martovske utakmice sa Rusijom i Kiprom, a danas je stigla informacija da na njemu neće biti Ivana Ilića.

Vezista Torina se povredio na utakmici sa Fjorentinom i prve procene su govorile da situacija nije dobra. Danas je iz kluba stigla zvanična potvrda da je Ilić povredio ligament kolena i da će morati na pauzu.

Izabrane vesti

Prema prvim procenama, Ilić će biti van terena između 45 i 60 dana, ali je dobra okolnost da neće morati na operaciju, pa ispada da je još dobro prošao kako je moglo da bude, kako se obično prođe za ligamentom kolena.

Testovi koje je Ivan Ilić uradio pokazali su da postoje lezije na srednjem kolateralnom ligamentu levog kolena. Nove procene oporavka biće objavljene narednih nedelja“, stoji u kratkom saopštenju Torina.

Ako je suditi po ovoj prvoj proceni, nastup na Evropskom prvenstvu ne bi trebalo da bude ugrožen reprezentativcu Srbije.

Ilić je ove sezone odigrao 27 utakmica za Torino na dva fronta, upisao je tri gola i dve asistencije. Bio je neizostavni starter u timu Ivana Jurića.

Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, Ilić je debitovao u junu 2021. godine i do sada je skupio 14 nastupa.


tagovi

Ivan IlićTorinoDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara