Stojić i Ilić slave sa Antonićem (desno) ©Starsport
Stojić i Ilić slave sa Antonićem (desno) ©Starsport

Piksi pozvao i adute TSC-a, Spartaka i Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.12.22. | 21:03

Tim Srbije sastavljen od mahom superligaških igrača krajem januara u SAD, među putnicima i igrači iz Bačke Topole, Novog Sada i Subotice

Reprezentacija Srbije sačinjena mahom od igrača iz Mozzart Bet Superlige 27. januara odmeriće snage sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, a među fudbalerima koji su se izborili za poziv selektora Orlova su između ostalih i članovi TSC-a, Vojvodine i Spartaka.

Kada je u pitanju tim iz Bačke Topole, na spisku Dragana Stojkovića našli su se Nemanja Stojić, Nemanja Petrović i Luka Ilić. Stojić se od dolaska u ekipu Žarka Lazetića iz Metalca afirmisao kao jedan od pouzdanijih polivalentnih defanzivaca i dobro rešenje kako na štoperskoj poziciji tako i u ulozi veznog igrača sa odbrambenom ulogom, Petrović, levi bek školovan u Humskoj, takođe je među defanzivcima koji su skrenuli pažnju na domaćoj sceni, dok je Ilić doživeo procvat po povratku na superligašku scenu te se izbor selektora može okarakterisati kao očekivan.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju Spartak čast u vidu selektorovog poziva pripala je Luki Bijeloviću talentovanom napadaču koji je u prethodnom periodu skrenuo pažnju domaće javnosti, ali i inostranih klubova.

Prema saznajima Mozzart Sporta, na spisku za Ameriku naći će se i trojica igrača Stare dame – Nikola Čumić, Veljko Simić i Mirko Topić.

Sasvim je očekivano što se Piksi opredelio za Čumića, budući da je Nikola bio najbolji strelac Novosađana u jesenjem delu Mozzart Bet Superlige i donekle se nametnuo kao lider ekipe. Čumić je u letnjem prelaznom roku stigao u Vojvodinu iz Olimpijakosa tek pred deseto kolo šampionata. Ipak, uspeo je za relativno kratko vreme da postigne šest pogodaka u prvenstvu i jedan u Kupu, vredan penala protiv Grafičara, a potom i prolaza u narednu rundu. Da se radi o velikom pojačanju Lala Čumić je demonstrirao već na debiju protiv Voždovca. Za svega pola sata Vošin brzonogi napadač postigao je dva pogotka i praktično sam srušio Zmajeve (2:1), a zanimljivo je da je taj meč iz svečane lože „Karađorđa“ gledao upravo selektor Stojković. Uz sve to, reč je o polivalentnom fudbaleru, koji u napadu može da igra na više pozicija.

Poziv je stigao i na adresu Vošinog ofanzivca Veljka Simića, koji je sa šest pogotaka deli mesto najboljeg golgetera ekipe sa pomenutim Čumićem. Prošle sezone Simić je bio najbolji pojedinac i strelac u redovima prilično blede Vojvodine, a u ovoj polusezoni takođe je jedan od glavnih nosilaca igre Stare dame. Impresivnim partijama na startu ove sezone Mozzart Bet Superlige, Simić je privukao pažnju ruskih klubova, Torpeda i Krila Sovjetov. Ipak, Vojvodina čak u dva navrata odbila Krila Sovjetov, što govori koliko je Simić bitna karika u sastavu Novosađana.

Na koncu, u Ameriku će putovati i mladi veztista Lala Mirko Topić. Talentovani izdanak Vošine škole, jedan je od nekoliko fudbalera Lala koji ispunjavaju pravilo bonus igrača. Iako ima tek 21 godinu, već dve sezone je prilično standardan prvotimac. U ovoj polusezoni, često je igrao na sredini terena u tandemu sa Radomirom Milosavljevićem, ali po potrebi znao je da krpi i mesto štopera. Takođe, Topić je od strane Fudbalskog saveza Vojvodine izabran za najboljeg fudbalera sa teritorije naše severne pokrajine za ovu godinu.

Podsetimo, od ranije je poznato da su se na Stojkovićevom spisku našli Vladimir Lučić, igrač Crvene zvezde na pozajmici u Čukaričkom, Borisav Burmaz, Miloš Pantović, Filip Damjanović, Marko Mijailović i Marko Ivezić iz Voždovca, kao i Nikola Štulić i Dragan Rosić iz niškog Radničkog.




tagovi

Nemanja StojićLuka IlićNemanja PetrovićLuka Bijelovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara