Stefan Mitrović i Ivan Ilić (© MN Press)
Stefan Mitrović i Ivan Ilić (© MN Press)

Piksi prosledio Druloviću kvartet igrača; Babić uz Orlove možda od srede

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 12:41

Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić, Petar Ratkov i Vladimir Lučić na raspolaganju selektoru mlade reprezentacije

Na konferenciji za medije uoči prijteljskog susreta sa Belgijom (petak, 20.45, u Briselu) i mnogo važnijeg okršaja sa Bugarskom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (nedelja, 19.00, u Leskovcu) selektor Orlova Dragan Stojković održao je konferenciju za medije u SC FSS u Staroj Pazovi i objasnio zašto pojedinih igrača nema na njegovom najnovijem spisku, a otkrio je i da će četvrorica fudbalere biti prosleđeni kolegi iz mlade reprezentacije, Ljubinku Druloviću.

Orlići takođe igraju kvalifikcije za EURO igrača do 21 godine i nakon tri kola nalaze se na treće mestu sa šest bodova, tri manje od vodeće Ukrajine, a poravnati sa Engleskom.

Izabrane vesti

Naredni izazov biće u subotu u Bačkoj Topoli protiv Engleske, a tri dana kasnije u Staroj Pazovi gostuje Luksemburg.

"Mlada repezentacija ima cikllis važnih utakmica i zbog toga, u razgovoru sa Drulovićem i iz interesa srpskog fudbala, odlučili smo da neke igrače - Mitrovića, Ilića, Lučića i Ratkova - prekomandujemo u mladi tim", izjavio je Stojković.

Istakao je selektor i da na mlade igrače ne gleda kao talente, već momke od kojih očekuje da daju određeni doprinos.

"Pokušavamo da pomognemo mladoj reprezentaciji, mislim da bi ovi igrači morali da daju svoj doprinos. Nema talenata više, čim si tu, ti imaš kvalitet. Lučić, Mitrović, Ilić, Baždar, Kabić, Ratkov... Teren je tu, hoću da vas vidim u najboljem svetlu. Talenat je sa 14-15 godina, a ovi momci mogu da igraju za A tim. Želim da vidim maksimum koji mogu i da pomognu mladoj reprezentaciji".

Osvrnuo se Stojković i na one sa manjom minutažom u svojim klubovima.

"Šteta je što do sada Kabića nisam video, ne igra, a mislim da je odličan igrač. Ne verujem da grešim... Drulović ga je pozvao, Baždara iz Partizana isto... Ili jesi ili nisi, nema tu više talenta. Na njima je da se pokažu i dokažu. Činimo sve da pomognemo jedni drugima, ne razmišljamo samo o sebi. Vidimo da sve selekcije imaju niz dobrih igara".

Što se tiče igrača koji već imaju određeni staž u A selekciji, ali u ovom trenutku nisu u mogućnosti da pomognu ekipi, Stojković je naveo koji su problemi.

"Svi su odsutni iz opravdanih razloga. Lazović ima povrednu zadnje lože, Sergej Milinković Savić ima povredu kolena, radi se o medijalnom klateralnom ligamentu, pauza će biti četiri nedelje, Gaćinović je rovit, ima povredu zadnje lože i nisam hteo da ga stavim na spisak jer sam siguran da ne može da odigra 90 minuta. Babić ima upalu grla. Ako se bude bolje osećao priključiće se ekipi u sredu", rekao je selektor.


tagovi

Dragan Stojković PiksiDarko Lazovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara