Piksi skratio spisak: Nema Sergeja i Lazovića, nade večitih spuštene u mladu reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 13:01

Vezista Al Hilala odsustvuje zbog povrede

Srpski selektor Dragan Stojković Piksi je skratio spisak igrača na koje računa za poslednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prijateljsku utakmicu u Belgiji.

Orlove u Leskovcu 19. novembra očekuje okršaj sa Bugarskom u kojem će im biti dovoljan i bod - a neće ni on morati ako Crna Gora ne pobedi u Mađarskoj - za plasman na najveću smotru evropskog fudbala nakon 24 godine čekanja. Četiri dana ranije igraju prijateljski meč sa Belgijancima.

Izabrane vesti

Stojković je prvobitni spisak skratio za pet imena. Mlade nade večitih Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Stefan Mitrović su spušteni u mladu reprezentaciju kod Ljubinka Drulovića, Al Hilalov vezista Sergej Milinković Savić propušta okupljanje zbog povrede, a selektor je opet precrtao i Darka Lazovića kojeg nije bilo ni u oktobarskim mečevima. U timu je ostao mladi golman Filip Stanković iz Sampdorije kojem će ovo biti prvo okupljanje sa A timom Srbije.

Podsetimo, na prvobitnom spisku u odnosu na mečeve protiv Mađarske i Crne Gore nije bilo Mijata Gaćinovića, povređeni Alekse Terzića i Mihaila Ristića, kao ni golmana Borisa Radunovića koji je izgubio mesto startera u Kaljariju. U tim su se vratili vezisti Marko Grujić i Uroš Račić koji nisu dobili pozive za prethodno okupljanje. A opet je izostavljen Luka Jović iz Milana.

Spisak Srbije za meč protiv Bugarske: 

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak),

Vezni red: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Saša Lukić (Fulam), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Đuričić (Panatinaikos)

Napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Petar Ratkov (Salcburg).


 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković SavićDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara