Piksi (©Starsport)
Piksi (©Starsport)

Piksi u utorak objavljuje konačan spisak putnika na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 18:26

Stojković skraćuje listu kandidata sa 35 na 26

Utorak je „Dan D“ za fudbalsku reprezentaciju Srbiju. Selektor Dragan Stojković će sutra od devet časova ujutru objaviti konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo.

Dva spiska su bila do sada. Jedan, najširi, na kojem je bilo 55 imena, koji je poslat u UEFA, ali koji nije objavljen u javnosti. Nakon njega, pre devet dana, FSS je otkrio skraćeni, a opet širi spisak na kojem je 35 igrača i koji će imati rok trajanja do sutra ujutru.

Izabrane vesti

A, onda će sutra Dragan Stojković da konačno otkrije karte i saopšti kojih 26 fudbalera vodi u Nemačku da brane boje Srbije na šampionatu Starog kontinenta.

Dosta je bilo iznenađenja i na ovom važećem spisku, jer su na njemu osmorica igrača iz Mozzart Bet Superlige, što je malo ko očekivao. Ipak, svima se daje status autsajdera kada je u pitanju završna lista putnika, mada se ne sme isključiti iznenađenje da neko od tih momaka uskoči u avion.

„Ne bih o imenima, moguće je da neko ostane i na konačnom spisku. Njima je ovo nagrada, jer sam ih gledao, pratio, uverio se da neki rezultati koji su postignuti nisu slučajni. Dobro sam razmislio, gledao, oni su sve to zaslužili. Ako neko i ne bude na spisku sutra, ne znači da neće biti u septembru deo reprezentacije“, istakao je Piksi u emisiji "Oko" na RTS-u.


Pitanje je da li su se Srđan Babić i Nemanja Gudelj u dovoljnoj meri oporavili od povreda i da li su spremni i za pripreme i za EP, jer je Stojković više puta ponovio nakon iskustva sa Mundijala u Kataru da će na naredna takmičenja voditi isključivo zdrave i spremne igrače.

Poslednji koji se javio da je povređen je golman Vanja Milinković-Savić, koji zbog problema sa mišićem, kako su objavili italijanski mediji, nije branio na poslednjoj utakmici za Torino.

Pripreme reprezentacije Srbije zvanično će početi 1. juna, ali će Dragan Stojković već sutra u sportskom centru u Staroj Pazovi imati 16 igrača na raspolaganju. Orlovi će 4. juna u Beču odigrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a četiri dana kasnije sa Švedskom u Stokholmu.

Prvu utakmicu na šampionatu Evrope Srbija će igrati 16. juna sa Engleskom.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara