Dragan Stojković (©Starsport)
Dragan Stojković (©Starsport)

Piksi: Želeo sam najjače rivale, prilika da popravimo rezultat protiv Švajcaraca

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 19:39

Selektor Srbije istakao da Orlove očekuju fudbalski spektakli u Ligi nacija

Srbija je večeras saznala rivale u Ligi nacija, a posle žreba na kojem se put Orlova ukrstio sa Španijom, Danskom i Švajcarskom selektor Dragan Stojković je sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali smo znali da će biti tako ko god bude u grupi. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu napravili smo veliki rezultat i našli se u Diviziji A, među 16 najboljih ekipa u Evropi. To smo želeli i dobili. U svakom slučaju, grupa je teška, kao i ostale", rekao je Piksi i dodao:

"Danska je rival koji nas čeka i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo ceć igrali, a Španija je po meni favorit s obzirom na kvalitet koji imaju. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati, ali o tom potom. Zadovoljan sam žrebom i ljubitelji fudbala će u septembru zaista uživati."

Crvena furija je bez dileme favorit u borbi za prvo mesto, dok će fokus Srbije biti na starom rivalstvu sa Švajcarskom koja je Orlove pobedila na poslednja dva planetarna skupa.

"Sve utakmice će biti izazovi, ali sa Španijom će zaista biti duel lep za gledati. Poznajemo se dobro sa Švajcarcima i ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče protiv njih i da pokušamo da te utakmice rešimo u svoju korist".

U završnici žreba, reprezentacije iz četvrtog šešira gledale su samo kako da izbegnu Francusku, Italiju i Belgiju.

"Grupa u kojoj su Francuska, Italija i Belgija deluje kao najteža po imenima i kvalitetu. Nisam se plašio te grupe. Pred početak žreba sam rekao da želim najjače reprezentacije u našoj grupi, da priredimo spektakl u Beogradu i da u Srbiji budu gosti zaista najbolje ekipe. Nema straha, to je izazov i šansa da pokušate da parirate timovima koji su zaista vrhunski", istakao je Stojković.



tagovi

Liga nacijaDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara