Dragan Stojković Piksi (©Starsport)
Dragan Stojković Piksi (©Starsport)

Piksijev konačan spisak: Otpali Jan Karlo Simić, Maksimović, Babić, Mladenović, Ratkov…

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 14:44

Naravno i Mile Svilar

Selektor Srbije Dragan Stojković saopštio je danas konačan izbor igrača za martovske prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom i pomalo i iznenadio imenima onih koji su otpali sa šireg spiska.

Naime, pored Mileta Svilara – koji je sam rekao da ne želi da igra, jer želi da se vrati Belgijancima, mada je pitanje da li je to sada moguće – protiv Rusije i Kipra nećemo gledati ni Jan Karla Simića, Srđana Babića, Nemanju Maksimovića, Filipa Mladenovića i Petra Ratkovaa.

Izabrane vesti

Svi su oni ovog vikenda igrali za svoje timove i nema informacija o eventualnim povredama, pa je ovde verovatno reč čisto o selektorovoj proceni. Neko je svakako morao da otpadne.

Sa druge strane, “seču” su ovog puta preživele novajlije iz moskovskog CSKA Saša Zdjelar i Milan Gajić, a posle dugo vremena u reprezentaciji imamo i po jednog igrača i iz Crvene zvezde i iz Partizana: Srđana Mijailovića i mladog Sameda Baždara.

Podsetimo, ni na širem spisku nije bilo povređenih Nemanje Gudelja, Miloša Veljkovića, Ivana Ilića i desnog beka Koste Nedeljkovića, za kojeg je bio najavljen debi u A timu, ali zbog problema sa kukom nije igrao ovog proleća.

U poređenju sa nekim ranijim okupljanjima selektor je ovog puta izostavio iz ekipe i neke do skora standardne reprezentativce poput Nemanje Radonjića, Filipa Đuričića, Marka Grujića i Uroša Račića, kao i golmana Filipa Stankovića, koji je bio na prethodnom spisku.

Povratničke pozive dobili su napadač Milana Luka Jovića i štoper Majorke Matije Nastasić, koji igra možda sezonu karijere u španskom klubu. Obojica će sada biti tu da pokažu da im je mesto i u timu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

TIM SRBIJE ZA RUSIJU I KIPAR

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi),

Defanzivci Nikola Milenković (Fjorentina), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Milan Gajić (CSKA), Matija Nastasić (Maljorka), Strahinja Pavlović (Red Bul Salcburg), Aleksa Terzić (Red Bul Salcburg);

Vezisti: Saša Lukić (Fulam), , Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Kostić (Juventus),

Napadači: Samed Baždar (Partizan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan),

Reprezentacija Srbije igraće 21. marta u Moskvi protiv reprezentacije Rusije, dok će četiri dana kasnije u Larnaki odmeriti snage sa Kiprom.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara