Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli ima opravdanje: Možete li da zamislite Inter bez Lukakua, Martineza i Sančeza ili Juve bez Ronalda, Morate...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 02:05

Rosoneri nastavili da posrću u Seriji A i sada strepe i za mesto u Ligi šampiona posle poraza od Napolija na San Siru

Da li je za Milan trka s gradskim rivalom Interom za skudeto gotova? Čini se da su Rosoneri izgubili korak za Neroazurima, a strepe i za mesto u Ligu šampiona posle poraza na San Siru od Napolija (0:1). Legenda sedmostrukog šampiona Evrope, sada na klupi Napolitanaca, Đenaro Gatuzo, srušila je voljeni tim.

Milan plaća ceh lošoj kadrovskoj situaciji, brojnim povredama ključnih igrača, ali i iscrpljujućem ritmu mečeva četvrtak-nedelja. Posle 1:1 na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda u prvom meču osmine finala Lige Evrope, došao je krah u Seriji A.

Izabrane vesti

Trener Milana Stefano Pioli priznaje da je Liga Evrope ostavila trag na fudbalerima. Rosoneri su bili vidno umorni.

"Tim je bio konkurentan. Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Bilo je složeno prvo poluvreme, napravili smo previše grešaka. Nismo vršili pritisak na rivala. To je bilo naše ograničenje”, rekao je Pioli za Skaj Sport Italija.

Četvrtak, 21.00: (3,25) Milan (3,30) Mančester Junajted (2,25)

Iskusni stručnjak žali za greškom kod jedinog gola kada je Politano zatresao mrežu Donarume.

"Na početku drugog poluvremena bili smo bolji od Napolija, ali smo izgubili loptu i trebalo je da brže da se vratimo. Propustili smo priliku, jer je mogla da bude izuzetna nedelja, ali dobra igra nije dovoljna da se pobedi ekipa poput Napolija. Sada moramo da se pripremimo za sledeći meč u Ligi Evrope, a zatim i duel sa Fjorentinom".

Gradski rival Inter beži čak devet bodova, Milan napadaju Juventus, Atalanta, Roma, Napoli, Lacija. Borba za Ligu šampiona biće veoma zanimljiva u preostalih 11 kola.

"Inter je u naletu. Zaista je počeo da gazi posle ispadanja iz Lige šampiona i to im je omogućilo da se dobro pripremi za svaku utakmicu. Ne gledamo previše u tuđe dvorište, usredsređeni smo na svoj put”.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MILAN DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 10,0.

Trener Rosonera ima je opravdanje za poraz.

"Morali smo da odigramo mnogo utakmica bez pravog centarfora, pa s obzirom na sve to, tim zaslužuje pohvale za sve što je mogao da uradi u datim okolnostima. Pokušajte da zamislite Inter bez Lukakua, Lautara Martineza ili Sančeza, možda Juventus bez Ronalda, Morate ili Kijeze. Igrali smo više od pola sezone bez Zlatana Ibrahimovića, dok su Rebić i Čalhanoglu takođe bili povređeni duži period”, zaključio je Pioli.

Za naredni meč u Firenci protiv Fjorentine zbog kartona neće igrati ni hrvatski napadač Ante Rebić. On je isključen u finišu utakmice zbog protesta.



tagovi

MilanSerija AStefano PioliNapoli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara