Pioli o autsajderima sa velikim srcem: Naš put je krenuo od Rio Avea, sad ne želimo da stanemo!

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 00:50

"Video sam ogromnu žrtvu svojih igrača, verovali smo jedni drugima i načinu našeg igranja fudbala, kako bismo slomili sjajan Napolli. Savladali smo ga srcem, energijom i verom", kaže strateg Rosonera

Stefano Pioli je još jednom očitao Lučanu Spaletiju lekciju po pitanju fudbalske taktike i učinio da njegov Milan apsolutno zasluženo obezbedi plasman u polufinale Lige šampiona.

Rosonere niko pre ovog meča, a posebno ne pre početka takmičenja, nije smatrao potencijalnim kandidatom za samu završnicu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ipak, Pioli smatra da je evropski uspon njegovog tima krenuo pre dve i po godine, eliminacijom Rio Avea nakon dramatičnih jedanaesteraca u plej-ofu Lige Evrope. Milan je te sezone preko Crvene zvezde stigao do osmine finala, gde ga je elimisao Mančester Junajted, a prošle sezone takmičenje u Ligi šampiona je okončao sa samo četiri boda u grupnoj fazi takmičenja.

Međutim, u ovoj je sve bilo drugačije. Milan je kao šampion Italije sa mnogo više samopouzdanja zaigrao u elitnom takmičenju, a onda u nokaut fazi prvo eliminisa Totenhem, pa Napoli. U polufinale će na megdan verovatno ljutom gradskom rivalu Interu, koji sutra brani veliku prednost protiv Benfike (2:0) na svom terenu.

"Dobro se sećamo gde je počelo naše evropsko putovanje protiv Rio Avea. Svi su mislili da smo autsajderi, ali imamo veliko srce, želeli smo ovo sa svim što smo imali i čestitam svojim momcima. Čekaju nas još dva teška, uzbudljiva i dvina okršaja u Ligi šampiona. Uradili smo mnogo i ne želimo sada da stanemo", rekao je Stefano Pioli.

Odlični strateg je sedmi trener Milana koji se plasirao u finale Lige šampiona u slavnoj istorji Rosonera, a prvi još od sastava koji je vodio Karlo Ančeloti pre 16 godina.

"Mislium da nam je mala prednost iz prvog meča pomogla u jednom smislu i blokirala nas u drugom. Odlučili smo, s obzirom na to da je Osimen bio u timu, da stojimo malo dublje i ne dozvolimo mu prostor u kom može da bude opasan. Trebalo je bolje da prođemo u drugom poluvremenu, ali mnogi od ovih igrača nikada nisu ni pomislili da mogu tako da se približe polufinalu Lige šampiona. Video sam ogromnu žrtvu svojih igrača, verovali smo jedni drugima i načinu našeg igranja fudbala, kako bismo slomili sjajan Napolli. Savladali smo ga srcem, energijom i verom", rekao je Pioli.

KALABIJA: SAD ŽELIMO DA IGRAMO SVA TRI MEČA

Za razliku od šefa struke, igrači Milana su posle večerašnjeg prolaska u polufinale pokazali mnogo manje skromnosti. Eliminacija lidera Serije A podigla je Rosonerima apetite, pa se kapiten Davide Kalabrija, koji je vodio fantastičnu bitku sa Hvičom Kvarachelijom, nada da njegova ekipa sada može do samog kraja najvažnijeg evropskog trofeja u istanbulskom finalu.

"Moram tako da mislim, to je naš cilj. Stigli smo ovde, tako da moramo da sanjamo. Ima spremnijih timova, to je činjenica, ali to je fudbalska utakmica i svako može imati svoje dobre ili loše trenutke. Zaštio ne razmišljati o podizanju trofeja?", pitao je Kalabrija.

Ipak, jasno je da euforija može da proguta ovaj Piolijev tim, koji mora da ostane svestan svojih mogućnosti, baš kao što je bio protiv Totenhema i Napolija.

"Ponosan sam na ovaj tim zbog načina na koji smo digrali ove dve utakmice. Za duh požrtvovanja i to što smo jedni drugima pomagali. Kada izvodite ovakve partije, pobeda nikada nije slučajnost. SNovi mogu biti izazovni, ali svako može da ih ostvari ako veruje. Odmalena sam sanjao da igram Ligu šampiona, ali u ovom trenutku želimo da igramo sve tri utakmice", dodao je kapiten Milana.

Čini se da je krajnje vreme da Roberto Mančini na spisak uvrsti Kalabriju, koji ima sedam nastupa za državni tim, a poslednji pre skoro godinu dana.

"Ne znam, to morate njega da pitate", kratak i jasan je bio Kalabrija.


tagovi

Stefano PioliDavide Kalabrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara