Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli: Ovaj Milan je rođen posle ponižavajućeg poraza od Atalante (0:5)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 03:11

„Tada smo shvatili šta je potrebno za razvoj ovog tima. Bio je to jedan od najnegativnijih trenutaka u mojoj karijeri, ali i jedan od najvrednijih“, seća se trener Rosonera pred naredni meč u nedelju

Goreće San Siro naredne nedelje (18.00), kada Milan dočekuje komšijsku Atalantu u pretposlednjem kolu Serije A. Ulaznice su raspodate, biće 80.000 navijača. Rosoneri su „prespavali“ prethodnu deceniju, 11 godina su bez titule, ali protiv Boginje provincije, četa Stefano Piolija moći će naprave novi korak za tituli. Četiri boda u preostala dva kola rešavaju pitanje skudeta i 19. krune za slavni klub koji bi mogao da se izjednači se sa gradskim rivalom Interom po broju šampionskih pehara.

Pobeđena je Verona na Bentegodiju sa 3:1 u nedelje uveče, a u prvom planu bili su asistent Rafaela Leao i egzekutor, dvostruki strelac Sandro Tonoli.

Izabrane vesti

Zaljubljen sam u svoje igrače, jer vidim trud koji svaki dan ulažu. Hrabrost i vera proističu iz iskustva. Na primer, iako smo gubili, nismo osećali tremu, jer smo znali da igramo dobro i održali smo taj duh do kraja. Ova ekipa se penjala korak po korak tokom šampionata. Moramo da zadržimo ovu koncentraciju, odlučnost i veru u poslednje dve utakmice“, rekao je Pioli.


20.45: (2,50) Fjorentina (3,35) Roma (3,05)

Verona je već prošlost, preokupacija je duel sa Atalantom narednog vikenda

Mislim da smo prošli put protiv Atalante odigrali jednu od naših najboljih utakmica 70-80 minuta, ali oni su jedan od najboljih timova u ligi. Imaju sličan taktički pristup kao Verona, tako da je važno pronaći prave karakteristike unutar našeg tima da neutrališemo snagu rivala“.

Iskusni stručnjak dobro pamti debakl u Bergamu (0:5) krajem decembra 2019. godine.

Mislim da je ovaj Milan rođen tokom užasnog, ponižavajućeg poraza od Atalante (0:5). Tada smo shvatili šta je potrebno za razvoj ovog tima. Bio je to jedan od najnegativnijih trenutaka u mojoj karijeri, ali i jedan od najvrednijih“.

Tonali je imao najbolji učinak u karijeri, postigao je dva gola na svoj 22. rođendan.

"On je mlad, ali tako snažan. Rekao sam da je posle dva dana predsezonskog treninga bio potpuno drugačiji nego prošle sezone. Ovo su mladi momci, mnogi prvi put doživljavaju ovaj nivo i rade to na pravi način. Kada treneri kažu da je potrebno vreme da se izgradi tim, mislimo i na upoznavanje naših igrača i pronalaženje onih karakteristika koje se mogu iskoristiti. Kada imamo dvojicu zadnjih veznih možemo više da napadamo s krila, dok ovako možemo da dozvolimo Tonaliju da ide napred i iskoristi svoj kvalitet“.

Uporedio je Pioli junaka meča na Bentegodiju sa trojicom nekadašnjih italijnskih asova.

Prvog dana, pitao sam Sandra koja je njegova idealna pozicija, on je rekao da ga ljudi upoređuju sa Andreom Pirlom, ali da sebe više smatra Đenarom Gatuzom. Mislim da ako toj mešavini dodamo i Danijelea De Rosija, to ga upotpunjuje kao igrača“, zaključio je tvorac renesanse Milana.

------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

Sandro TonaliAtalantaSerija AStefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara