Majk Menjan (Foto: ©Reuters)
Majk Menjan (Foto: ©Reuters)

Pioli potvrdio – bez Menjana do kraja godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 19:39

To ipak (još) ne znači da ga nećemo gledati na Svetskom prvenstvu

Prognozre italijanskih medija ispostavile su se kao tačne – Majk Menjan neće kročiti na teren do kraja 2022. godine. Makar ne u dresu Milana. Ovu informaciju saopštio je trener Rosonera Stefano Pioli na konfreneciji pred sutrašnju utakmicu sa Moncom.

Podsetimo, francuski čuvar mreže oporavio se krajem prethodne nedelje od povrede lista koju je zadobio pre mesec dana tokom reprezentativne pauze. Vratio se timskim treninzima, trebalo je da zaigra za vikend protiv Monce, ali je u sredu obnobio povredu te ga čeka nova, duga pauza.

Izabrane vesti

"Vrlo nam je žao Majka jer je radio sve kako bi se vratio u tim, tražio je da zaigra i protiv Verone, instrumentalni testovi su pokazali da se izlečio. Nažalost, povredio je drugi mišić i biće odsutan do januara", rekao je Pioli i tako medijima bacio zamku u koju su se mnogi upecali.

Većina njih je na osnovu izjave italijanskog stručnjaka zaključila da će Menjan zbog povrede propustiti i Svetsko prvenstvo, međutim, ona se odnosila na utakmice Milana do kraja kalendarske godine, s obzirom na to da je poslednja zakazana za 13. novembra protiv Fiorentine.

Uglednom francuskom Ekipu je od ljudi iz milanskog kluba, ali i Menjanovog okruženja, potvrđeno da 27-godišnji čuvar mreže još nije definitivno otpisan za Svetsko prvenstvo. Kao što su italijanski mediji pisali pre dva dana, Menjan će krajem meseca odraditi dodatne testove, a u zavisnosti od njegovog stanja, Dešan će doneti odluku da li da ga povede u Katar.

Nada dakle i dalje tinja da bi Menjan ipak mogao da se nađe na spisku, ali bi vrlo lako mogla da se ugasi, jer Dešan je nedavno naglasio da će u Katar voditi samo igrače koji su spremni za sam početak turnira, a Menjan bi u tom trenutku bio puna dva meseca bez ijednog nastupa.


tagovi

Stefano PioliMajk MenjanFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara