Kostas Manolas u dresu Olimpijakosa (Foto: AFP)
Kostas Manolas u dresu Olimpijakosa (Foto: AFP)

Pirej na nogama: Manolas u Olimpijakosu za 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 15:46

Napoli ga pre dve i po godine platio gotovo 11 puta više...

Transfer bomba odjeknula je u komšiluku. Pirej podrhtava, navijači Olimpijakosa su na nogama – Kostas Manolas se vraća na mesto uspeha. Kako saznaje pouzdani italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, aktuelni šampion Grčke je sa Napolijem dogovorio kupovinu iskusnog defanzivca za svega 3.000.000 evra.

Štaviše, Manolas je još sinoć doputovao u Pirej, jutros je uspešno obavio lekarske preglede i samo ga najsitniji detalji dele od potpisa trogodišnjeg ugovora sa klubom u kojem je nastupao pre gotovo čitavu deceniju. Nema sumnje, strašan posao Olimpijakosa uzimajući u obzir Manolasovo iskustvo, godine i cenu za koju ga je kupio od Napolija.

Izabrane vesti

Na nju je umnogome uticao i status 30-godišnjeg štopera kod Lučana Spaletija. Manolas je u prethodne dve sezone činio nerazdvojni tandem sa Kaliduom Kulibalijem u srcu odbrane, ali je dolaskom italijanskog stručnjaka u Napulj izgubio mesto u timu od Amira Rahmanija. Svega četiri utakmice u Seriji A, još tri u Ligi Evrope i Grku je postalo jasno da se pod Spaletijem neće naigrati.

Imao je ugovor na još dve i po godine, pride i tržišnu vrednost od 13.500.000 evra, ali očigledno ne i želju da ostane na stadionu Dijego Armando Maradona, što su u Olimpijakosu iskoristili i po bagatelnoj ceni doveli igrača koji po kvalitetu odskače od velike većine na Balkanskom poluostrvu.

Napoli je s druge strane na ogromnom gubitku, leta 2019. godine ga je Romi platio 32.500.000 evra, a samo dve i po sezone kasnije pušta ga za gotovo 11 puta manje. Manolas je seniorsku karijeru počeo u Trasivulosu, a nakon tri sezone igranja za atinski AEK prešao je u Olimpijakos iz kojeg ga je dve godine kasnije za 13.500.000 evra kupila Roma. Na Olimpiku se pak najviše zadržao, čitavih pet godina, pre nego što je transferom u Napoli postao najskuplji grčki fudbaler ikada.


tagovi

Kostas ManolasOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara