Aron Remzi (Reuters)
Aron Remzi (Reuters)

Pires o Remziju: Očekujem povratak u Arsenal, idealno bi se uklopio u Artetin sistem

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 16:56

Legenda Tobdžija sasula niz pohvala na račun Velšanina

Nije Aron Remzi impresionirao u prvoj sezoni u Juventusu. Odigrao je 24 prvenstvene utakmice, samo 11 puta bio deo startne postave, pet mečeva je propustio zbog različitih vrsta povreda. Na kraju skroman učinak od tri gola i jedne asistencije. Ove sezone već je premašio prošlogodišnji učinak u Seriji A (14 nastupa, dva gola, tri asistencije), ali Bjankoneri nisu potpuno ubeđeni da će ga zadržati ukoliko stigne adekvatna ponuda u budućnosti.

Ipak, legendarni fudbaler Arsenala Rober Pires ima samo reči hvale na račun Velšanina kojeg ponovo vidi na Emirejtsu jednog dana.

Izabrane vesti

“Očekujem njegov povratak u Arsenal, idealno bi se uklopio u sistem koji forsira Mikel Arteta. Igra vrlo kvalitetno, a konkurencija u Juventusu je paklena. Imaju odlične fudbalere u svim linijama tima”, objasnio je Pires za TutoJuve.

Francuz veruje da Remzi već pravi razliku u crno-belom dresu i da Andrea Pirlo u potpunosti može da računa na njega.

“Uvek kada igra vrlo je konstantan, ima odličnu tehinku i često se odlično pozicionira kako bi se našao u gol šansi, kao što je to uradio u subotu protiv Sampdorije. Napravio je odličan izbor. Nije lako igrati u tako kvalitetnom veznom redu. Može da pomogne Juveu svojom odlučnošću kao što je to činio u Arsenalu.”

Andrei Pirlu je klupa Juventusa premijerni trenerski angažman u karijeri. Za sada Juventus nije na liderskoj poziciji kojom je gospodari proteklih sezona, ali individualno gledano Remziju mnogo više prija trenerska palica legendarnog Maestra, nego kormilo koje je prošle sezone u rukama držao Mauricio Sari. To pokazuju brojke – Velšanin je zabeležio 14 ligaških nastupa, devet kao starter.

“Poznajem Pirla pomalo i mislim da kao mlad stručnjak tek otkriva sve teškoće koje nosi trenerski posao. Očekujem se osloni na Arona jer je reč o sjajnom fudbaleru i velikom profesionalcu. To su važne stavke za svakog trenera”, rekao je jedan od najbitnijih članova Arsenalove generacije nepobedivih.

Međutim, Pires ne sumnja da će se do kraja karijere Remzi ponovo obreti u severnom Londonu.

“Aron pripada Juveu i mora da bude fokusiran na osvajanje trofeja sa Starom Damom. Ove sezone je već osvojio jedan, nadam se da je to prvi od mnogih. Morao bi da ostane u Italiji još par godina pre nego što se vrati u Arsenal. To je moje mišljenje, ali ja nisam čovek koji proriče sudbinu“, zaključio je Francuz.


tagovi

Rober PiresAron Remzi

Obaveštavaj me

Juventus
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara