Paolo Dibala i Andrea Pirlo (@Reuters)
Paolo Dibala i Andrea Pirlo (@Reuters)

Pirlo pred derbi na San Siru: Nije ovo bio najbolji Juventus

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 02:42

Bjankoneri se oporavili od šokantnog poraza od Fjorentine na kraju prošle godine

Kada igra Kristijano Ronaldo onako kako ume, nema zime za Bjankonere. Portugalac je sa dva gola u potpunosti bacio u drugi plan ubedljivu pobedu Juventusa protiv Udinezea - 4:1. Veliki as je ispunio još jedan cilj - postigao je više golova u karijeri od Pelea!

Šampion Italije se oporavio od debakla na svom terenu protiv Fjorentine (0:3) krajem prošle nedelje. Bilo je problem na startu meča. Gostima iz Udina je poništen gol, ali posle vodećeg pogotka Ronalda sve je bilo lakše za četu Andree Pirla.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak kaže da je nije ovo najbolja igra njegovog tima, ali da su najvažnija tri boda pred veliki derbi u sredu na San Siru protiv lidera Milana.

"Nije ovo bio najbolji Juventus posle poraza od Fjorentine koji nas je uzdrmao. Krenuli smo prilično mlako i nervozno. Stekli smo sve više samopouzdanja kako je meč odmicao. Nisam bio zadovoljan početnim pristupom u igri, jer smo i dalje osećali strah od poslednjeg poraza od Fiorentine. Nismo dobro probijali po krilima. Znali smo da će Udinese pokušati da sačeka naše greške”, rekao je Pirlo.

Trener Stare dame kaže da je bilo sastanaka posle poraza od tima iz Firence prethodne nedelje.

"Bilo je razgovora. Razgovarali smo o delikatnom trenutku. Svi imamo poverenja u ono što radimo svakodnevno na treningu”.

Pirlo ne krije da bi voleo ovog meseca da dovede iz Čelsija iskusnog Francuza Olivijea Žirua koji bi pojačao konkurenciju u napadu Dibali i Morati. On je u superlativima govorio o treneru Milana Stefanu Pioliju pre derbija na San Siru. Dobar deo karijere, Pirlo je proveo u redovima Rosonera sa kojima je dva puta osvojio Ligu šampiona.

"Otišao sam da posetim Stefana Piolija i vidim neke od njegovih treninga prošle sezone, pošto mu se divim kao treneru i bio sam radoznao da vidim šta tamo radi. Sada ubire plodove tog rada”, zaključio je mladi stručnjak koji je proteklog leta nasledio na kormilu šampiona Italije iskusnog Mauricija Sarija.



tagovi

UdinezeSerija AJuventusAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara