Karlo Ančeloti i Andrea Pirlo (Reuters)
Karlo Ančeloti i Andrea Pirlo (Reuters)

Pirlo sanja povratak u Juve i pita se: Kako staviti Ančelotija ispred Lipija, Kontea ili Alegrija?

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 16:50

Smela izjava trenera Karagumruka...

Karlo Ančeloti je trenerski velikan. To je nepobitna činjenica posle svih trofeja koje je osvojio. Jedini je u istoriji fudbala što je objedinio titule prvaka Italije, Španije, Francuske, Engleske i Nemačke, a jedinstven je i po tome što je četiri puta osvajao Ligu šampiona - dva puta sa Milanom i u dva navrata sa Real Madridom.

Za mnoge je najveći trener svih vremena, mada ima i onih koji ne dele to mišljenje. Interesantno, Karleto je dobio mali "nož u leđa" od svog bivšeg igrača Andree Pirla, danas trenera turskog Karagumruka.

Izabrane vesti

"Broj jedan? Zbog ljudskih i tehničkih kvaliteta, Ančeloti ima više pobeda od svih ostalih i osvajao je sva prvenstva, ali kako možete da ga stavite ispred Lipija, Kontea ili Alegrija? Drugačiji su. Bilo da njihove ekipe dobro igraju ili ne, ko pobeđuje, vlada", rekao je Prilo za Gazzettu dello Sport..

A onda je nekdašanji trener Juventusa izdvojio jedno novo ime.

"Pep je jedinstven, uvek voli da isprobava nove stvari. Međutim, fudbal se sve više i više zasniva na fizičkim atributima i morate da držite korak i pazite na sve. Možda čak i na manje poznate."

Ne želi Pirlo da kopira ničiji trenerski stil i želi da veruje da je onaj što lično forsira poseban.

"Gde tražim inspiraciju? Radio sam sa najboljima, učio od svakoga. Ipak, razmišljam svojom glavom i pravim sintezu svih iskustava koje sam prikupio."

Uživa Pirlo u Turskoj, ali u budućnosti ne bi imao ništa protiv da se vrati u Seriju A, baš u redove Stare Dame čiji je trener bio na 52 utakmice u periodu od avgusta 2020. do maja 2021. godine.

"Ponudili su mi produžetak saradnje, ali bolje je razgovarati o tome na kraju sezone. Ako vas top klub poput Juvea pozove... Čujem se sa nekim ljudima iz rukovodstva koji su ostali u klubu, u kontaktu sam i sa Andreom Anjelijem. Ostalo je obostrano uvažavanje, a druga stvar je da li su se planovi promenili", ispričao je Pirlo.


tagovi

Andrea PirloKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara