Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlo u potrazi za novim klubom, pominje se Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 15:00

Italijan se rastao sa Karagumrukom, ali bi mogao da ostane u Turskoj

Trenerska karijera Andree Pirla, barem po viđenom u njenim uvodnim godinama, teško da će dostići nivo igračke. Posle neuspeha u Juventusu, Italijan se rastao i sa Karagumrukom.

U 34 utakmice na klupi turskog kluba, Pirlo ima učinak od 11 pobeda, 11 remija i 12 poraza. Dovoljno za "zlatnu sredinu" i deveto mesto na tabeli, ali očigledno ispod očekivanja kluba iz istanbulske opštine Fatih, koji je saopštio da će u poslednjem kolu, protiv Kajzerija, tim voditi Alparslan Erdem.

Izabrane vesti

"Ističemo da smo veoma zadovoljni sezonom sa Andreom i zahvalni smo mu na doprinosu našem klubu. Želimo mu mnogo uspeha u budućnosti", navodi se u saopštenju Karagumruka.

Početak u Turskoj nije bio dobar za Pirla. U prvih devet utakmica imao je samo jednu pobedu, ali je klub pokazao strpljenje i nagrađen je boljim rezultatima i bez stresa oko opstanka u ligi. Ulazak u formu pokazao je da nekadašnji mađioničar sa loptom ume da se snađe u teškim situacijama i probudi moral ekipi. Nije to prošlo nezapaženo, pa pojedini turski mediji čak navode da bi njegov naredni klub mogao da bude velikan Fenerbahče.

Žuto-plavi su u finišu sezone uspeli da zaprete vodećem Galatasaraju, ali ne i da ga stignu. Titulu će slaviti crveno-žuti deo Istanbula, dok će Fener u potragu za novim trenerom, jer se već neko vreme piše da Žorž Žesus odlazi sa klupe po završetku sezone i seli se u Brazil na poziv slavnog Flamenga.


tagovi

Andrea PirloKaragumruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara