Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlu se smeši otkaz, Askoli poslednja šansa

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 04:31

Sampdorija tone u Seriji B, a ceh bi mogao da plati nekadašnji maestro

Kakav je samo umetnik s loptom bio Andrea Pirlo. Čuvena je ona rečenima Đenara Gatuza da ga je sramota što je fudbaler kad vidi šta sve može nekadašnji saigrač iz Milana. Igračka karijera je bila za desetku, ali trenerska je zasad jako loša.

Dobio je šansu u Juventusu, uspeo nekako da nekadašnji tim dovede do Lige šampiona pre dve godine, ali je posle samo sezone dobio otkaz. Prošle sezone se nije proslavio ni u malenom turskom Karagumruku. Pominjao se letos kao novi trener Fenerbahčea, ali je odlučio da se vrati u Italiju. Preuzeo je poljuljanu Sampdoriju koja je ispala iz Serije A.

Izabrane vesti

Od želje da tim iz Đenove ekspresno vrati u elitu, nekadašnji prvak Italije i vicešampion Evrope je na pretposlednjem mestu Serije B i smeši mu se ispadanja u treći rang na Apeninima. Poraz na Marasiju od Katancara u nedelju uveče (1:2) mogao bi skupo da košta Pirla. Navijači su besni, ispratili su igrače i trenera salvom zvižduka. Sedam mečeva bez pobede, a krenulo se u drugoligaški karavan trijumfom u Ternani (2:1).

20.45: (1,47) Fjorentina (4,20) Kaljari (7,50)

Samo tri boda posle posla osam kola (oduzimanje dva boda zbog bivšeg predsednika Ferare) pale alarm u timu koji je prošle sezone vodio Dejan Stanković i nije uspeo da zaustavi kola koja su krenula strmoglavo niz liticu.

Italijanski mediji navodi da bi Pirlo mogao da dobije još jednu šansu narednog vikenda protiv Askolija, pre reprezentativne pauze.

Na golu tima iz Đenove je sin Dejana Stankovića, Filip, dok je najveće pojačanje proteklog leta nekadašnji igrač Rome, Milana i Liverpula, Fabio Borini, koji je prošle sezone sarađivao sa Pirlom u turskom Karagumruku. Iskusni napadač je doveo svoj tim u vođstvo iz penala u 34. minutu, ali u 36. i 45. su Vandepute i Brinjola doneli tri boda Katancaru.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

------------------



tagovi

Serija BSampdorijaAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara