Foto: AFP
Foto: AFP

Pirova pobeda Anrijevog Montreala, Olimpija na dva koraka od najvećeg uspeha (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 04:40

Prvi predstavnik Hondurasa u polufinalu Konkakaf Lige šampiona

Devet meseci, odnosno 273 dana nakon prve utakmice četvrtfinala Konkakaf Lige šampiona između Montreal Impekta i Olimpije iz Hondurasa, došao je na red i revanš. U martu u Kanadi Lavovi su naneli poraz domaćinu 2:1. Večeras je slavila ekipa Tijerija Anrija, ali jedan pogodak na neutralnom terenu Eksplorija stadiona u Orlandu bio je dovoljan za pobedu kojoj prethodi epitet Pirova – 0:1.

Dakle, Olimpija je prvi tim iz Hondurasa koji se plasirao u polufinale od kako se takmičenje igra u ovom formatu (2008.) i čeka boljeg iz dvomeča Tigres – Njujork siti. Uz to reč je o jedinom nemeksičkom timu koji je eliminisao dva kluba iz MLS-a. Večeras ju je krasila prednost kontinuiteta igara. U okršaj za najbolja četiri tima Konkakaf zone ušla je posle devet vezanih pobeda, a uvertira joj je bila pobeda protiv Maratona pre manje od četiri dana. Sa druge strane Montreal je noćas prvi put nastupio posle pauze od 25 dana.

Izabrane vesti

Olimpija ga je prebacila po broju udaraca u prvom delu – uputila je 13 naspram osam koliko je imao rival, a jedini šut u okvir na čitavom meču zaustavio je golman Klemon Diop. Iako u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka ekipa Impekta povela je u 57. mintu tako da je ostavila sebi solidnu vremensku zalihu da novim pogotkom napravi prevagu. Strelac je bio Amar Sejdić posle lepo plasirane lopte u gol rivala, ali momci koje predvodi jedan od najboljih napadača u istoriji francuskog fudbala nisu imali snage za završni udarac.

Dakle, tim iz Kvebeka nije uspeo da napravi pretposlednji korak ka najvećem uspehu u ovom takmičenju u kojem je 2015. godine izgubio finale od meksičke klub Amerike. Samim tim, spuštena je zavesa na ne tako uspešnu sezonu kanadskog tima.

Sa druge strane ekipa iz Hondurasa će se izvesno boriti za šampionski naslov u domaćim okvirima, sezonu želi da uveliča najvećim uspehom na kontinentalnoj sceni. Dva puta Olimpija igrala finale 1985. i 2000. u tadašnjem Konkakaf kupu šampiona. Ove sezone želi da napravi iskorak.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Olimpija - Montreal Impekt 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Sejdić 53/

04.30: (1.90) Tigres (3.40) Njujork Siti (3.80) /prvi meč 1:0/

Četvrtak

02.00: (3.25) Atlanta Junajted (3.40) Amerika (2.10) /prvi meč 0:3/

04.30: (2.75) Los Anđeles FC (3.30) Kruz Azul (2.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tijeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara