Miralem Pjanić (©Shutterstock)
Miralem Pjanić (©Shutterstock)

Pjanić o Kumanu, Mesiju, željama na Nou Kampu i kako je sa 16 godina odbio Barsu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 10:02

„Tad nisam shvatao koliko je bitna Barselona B“, priznao bosanski as

Sigurno Miralem Pjanić kada je letos potpisao za Barselonu nije zamišljao da će šansu dobijati na kašičicu.

Ipak je bosanski reprezentativac iskusan igrač, osvajao je trofeje u Juventusu, nije neki dečkić kojeg tek čeka dokazivanje. Ali, Ronaldu Kumanu se ne uklapa u taktičke zamisli, te je Pjanić skupio 28 nastupa tokom sezone, ali kada se pogleda minutaža vidi se da je u proseku igrao po 45 minuta po utakmici. Po poluvreme. Daleko ispod renomea igrača takvog rezimea.

Izabrane vesti

Bez obzira na sve Pjanić je u intervjuu za Mundo Deportivo rekao da nema želju da na leto ode iz Barselone.

Nisam potpisao za Barselonu da bih otišao posle godinu dana. Došao sam da bih pisao istoriju u klubu, koji sam pratio dugo godina“, rekao je Pjanić.

A, onda je objasnio kako su se njegovi i Barsini putevi ukrstili još pre deceniju i po.

Kada sam imao 16 godina moj otac se sreo sa čelnicima Barselone koji su me želeli za B tim. Ja sam tada bio u Mecu i nismo zaista znali koliko je Barsa B bitna za klub. Zato sam odlučio da ostanem da gradim karijeru u Francuskoj, ali sam uvek pratio šta radi Barselona. Pre dve godine Abidal je želeo da me dovede, pregovarali smo, ali je klub doveo Grizmana i nije više bilo novca za mene. Morao sam da čekam još dve godine da bih ostvario san i postao igrač Barselone. Došao sam zbog mojih igara i iskustva kao igrača pobednika, to su od mene tražili kada sam potpisao ugovor. Rekli su mi da će moji karakter i iskustvo biti od vitalnog značaja za mlade igrače koji dolaze iz La Masije“.

18.00 (2.20) BiH (3.05) Kostarika (3.70)

Na pitanje da li je razočaran kako mu teku dani u Barseloni, Pjanić je rekao:

Došao sam da osvojim Ligu šampiona, to je moj cilj. Ove sezone želim da uzmemo duplu krunu, takav je moj mentalitet. Nikada ne odustajem. Ako ne igram, sledećeg dana još žešće radim na treningu, da bi treneri videli da se ne predajem. Kuman mi je tokom priprema rekao da budem smiren, da ne žurim. Bilo mi je u početku teško, jer on ne priča mnogo sa igračima, pa sve što mi je preostalo je da naporno radim da bih bio spreman kada je potrebno“.

Sada kada bi mogao da popriča sa trenerom, Pjanić je otkrio šta bi ga pitao.

Tražio bih samo šansu u kontinuitetu, da odigram dve-tri utakmice zaredom, da pokažem šta mogu. To je potrebno svakom fudbaleru. Ali, nastaviću da radim na svakom treningu da bih zaradio tu šansu. Trener se dosta „kladi“ na mlade igrače iz La Masije i to je dobro za identitet kluba, ali ja sam tu da doprinesem iskustvom u važnim utakmicama“.

Uvek je za sve igrače Barse pitanje o odnosu sa Mesijem. Nije mogao ni Pjanić da ga mimoiđe.

Naš odnos je spektakularan. Sa Leom mnogo pričam, objašnjava mi neke stvari, ohrabruje me od prvog dana, pomaže mi. Takvog fudbalera nikada više nećemo videti. Ne znam šta će da uradi, ali voleo bih da budem pored njega još mnogo godina“, poručio je Miralem Pjanić i dodao da jedino što mu nedostaje od dana kada je došao na Nou Kamp su navijači. 


tagovi

Miralem PjanićBarselonaLionel MesiPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara