Pjontek (twitter.com/acffiorentina)
Pjontek (twitter.com/acffiorentina)

Pjontek u ljubičastom: Vlahović i ja u formaciji 4-3-3, isto sam dao 30 golova za sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 19:53

Kako će dolazak Poljaka uticati na srpskog špica?

Sprema se Fjorentina za život posle Dušana Vlahovića. Svesna da joj polako situacija izmiče kontroli i da, po svemu sudeći, neće uspeti da privoli Srbina da produži saradnju, dovela je novog špica. Najpre na besplatnu pozajmicu, s tim što će na leto, kad ona istekne, a naš reprezentativac napusti Toskanu, moći da kupi Poljaka od Herete za 15.000.000 evra.

Sad je glavno pitanje kako će trener Vinčenco Italijano da uklopi dva centarfora, čiji je zaštitini znak da kad dobiju loptu odmah pucaju na gol.

Izabrane vesti

Vlahović je veoma talentovan, poseduje ogroman potencijal. Dao je dosta golova, ali sam i ja pokazao da mogu da tresem mreže u Italiji, kao što je bio slučaj u Đenovi i Milanu. U jednoj sezoni postigao sam ih 30 (19 za Đenovljane, 11 u dresu Rosonera). U svakom slučaju, možemo da igramo zajedno. Hajde da igramo u formaciji 4-3-3, iako Italijani često vole da menjaju sisteme. Moraću da napornim radom na treningu ubedim trenera da me stavi u tim“, pojasnio je Pjontek na promociji u Firenci.

Kako god, spreman je za obe uloge: bilo startera, bilo rezerve.

Ničega se ne plašim. Naprotiv, osećao sam veliku želju da se vratim u Seriju A. Spreman sam da opet budem haubica u Italiji. Želim da uživam na „Frankiju“. Siguran sam da sam poslednjih godina u Nemačkoj napredovao. Ponuda Fjorentina mi je najviše odgovarala. Ovde vidim svoju budućnost, želeo bih da ostanem u posle leta, svestan da se to dokazuje isključivo na terenu“.

Posle dve godine provedene u Berlinu – i samo 13 golova u tom periodu na 56 bundesligaških mečeva – 26-godišnji centarfor je imao i ponudu Đenove, ali nije otišao kod nekada crsnog centarfora, Andreja Ševčenka.

Uvek će mi Đenova biti u srcu, mnogo lepih stvari mi se desilo na „Ferarisu“, ali sad sam u ljubičasotm i srećan sam što sam deo velikog projekta. Najvažnije mi je da ekipa neguje ofnazivan fudbal, do toga mi je baš stalo“, dodao je Pjontek.

Kako bi njegov dolazak mogao da utiče na Vlahovića prokomentarisao je Frančesko Gracijani, nekadašnji špic baš Viole i reprezentacije Italije.

To što će Dušan imati konkurenciju u liku Pjontek ništa ne menja. Naprotiv, siguran sam da će predstavljati dodatni stimulans. Jedva čekam da ih vidim kako će dejstvovati zajedno. Što se tiče budućnosti, Fjorentina se nada da će tako i samom Pjonteku podići cenu, jer će, ako Vlahović ne obonovu ugovor, propustiti priliku da zaradi između 60.000.000 i 70.000.000 evra na ime transfera“, dodao je Gracijani.



tagovi

Dušan VlahovićKšištof PjontekFjorentinaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara