Čekajući konačno rešenje (©Starsport)
Čekajući konačno rešenje (©Starsport)

Plan FSS: Kolubari oduzeti licencu i izbaciti je iz Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 12:40

Konačna odluka verovatno sat vremena pre žreba

Nazire se kraj višenedeljne polemike. Sva je prilika da Kolubaru naredne godine nećemo gledati u Mozzart Bet Superligi Srbije. Takva odluka još nije zvanična, ali se čini izvesnom i verovatno će biti potvrđena u popodnevnim satima. Samo dok se pronađe rešenje kako da se to učini na pravno ispravan način.

Slučaj koji je uzdrmao ovdašnji fudbal trebalo bi da bude rešen tako što će Lazarevčane iz elitnog ranga izbaciti Zajednica Superlige na sadnici zakazanoj za 16 časova, samo sat vremena pre nego što u prostorijama iste organizacije počne žreb parova za naredno prvenstvo, a ono startuje već u petak.

Izabrane vesti

Rukovodstvo Zajednice je tako dobilo nezahvalan zadatak da raspetlja čvor zamršen još krajem prethodnog takmičarskog ciklusa, ali će suštinski postupiti prema normativnim aktima i to na mig Odbora za Hitna pitanja FSS.

To telo je tokom ponedeljka donelo odluku o pooštravanju Pravilnika o licenciranju klubova. I to baš u danu kad se rešava „slučaj Kolubara“. Pitanje je samo kako će FSS obrazložiti šta je to što se ne uklapa u novi Pravilnik o licenciranju. Pretpostavlja se da će iskoristiti član u kome je isključenje nekog kluba moguće i zbog “delovanja protivno odredbama Statusa Zajednice ili Fudbalskog saveza Srbije”.

Na osnovu tog novog rešenja Odbora za hitna pitanja, slučaj bi bio prebačen Zajednici, koja bi onda imala osnov da Kolubaru isključi iz članstva. Disciplinska komisija FSS mogla bi isto tako da suspenduje klub usled kršenja Etičkog kodeksa.

Previše pravnih pitanja, ali suština se ne menja. Na koncu će Kolubari biti oduzeta licenca, što je automatski sprečava da se takmiči u Mozzart Bet Superligi, iako je na to imala pravo posle presude Suda u Lozani. Tad je potvrđena ranija odluka FSS da se žuto-crni kazne zbog sumnje u nameštanje utakmica, samo što im je umesto devet bodova (sankcija naše krovne organizacije) oduzeto šest. Taman da na tabeli završe iznad crte i sačuvaju status, čime bi u problem gurnuli Radnik.

Surduličani svakako neće ispaštati zbog propusta drugih, ali deluje da bi Kolubara posle svega opet mogla da se obrati Sudu u Lozani. S tim da ni FSS ne planira da popusti. I čvrsto stoji pri stavu da posle te sporne utakmice sa Spartakom u Mozzart Bet Superligi nema budućnosti za Kolubaru.


tagovi

FSSZajednica Super ligeZajednica superligašaKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara