Bogdan Planić u duelu sa Harijem Kejnom (©Reuters)
Bogdan Planić u duelu sa Harijem Kejnom (©Reuters)

Planić uzeo titulu, izabran je u idealan tim izraelske lige, a sezonu kruniše kupom

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 13:00

Makabi iz Haife, za koji igra srpski štoper, u utorak od 19.30 časova igra protiv Hapoel Ber Ševe meč za trofej

Nekadašnji fudbaler Slobode iz Užica, OFK Beograda, Crvene zvezde i Vojvodine, Bogdan Planić, u Srbiji nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Zato, odlaskom u inostranstvo podigao je svoje igre i rezultate na viši nivo, prvo je sa FCSB-om 2020. postao prvak Rumunije, da bi potom prešao u Makabi iz Haife. Ovaj 30. godišnji štoper je u situaciji da večeras od 19.30 časova preko Hapoel Ber Ševe dođe do trofeja Kupa Izraela i tako osvoji drugu uzastopnu duplu krunu.

Planićev Makabi je osvojio titule i prošle i ove sezone, u minulom prvenstvu je to uradio dosta dominantno, ostavivši Hapoel Ber Ševu pet bodova iza sebe, a Makabi iz Tel Aviva koji trenira Mladen Krstajić ostao je na -6. Sada je ipak u fokusu nacionalni kup, takmičenje koje je ekipa iz Haife osvojila prošle godine pobedivši Hapoel iz Tel Aviva sa 2:1.

Izabrane vesti

Večerašnji susret će biti odigran na neutralnom Tedi stadionu u Jerusalimu. On će dati odgovor na pitanje koja od ove dve ekipe je definitivno bolja ove sezone. Jer, u prvenstvu su se sastali četiri puta i zabeležili su po dva trijumfa. Prvo je Hapoel u oktobru slavio sa 2:0, pa je Makabi trijumfovao u januaru sa 2:1 i aprilu sa 2:0, a zatim je pre dve nedelje Hapoel slavio u Ber Ševi sa 1:0. Zahvaljujući toj pobedi uspeo je u finišu šampionata da prestigne Makabi Tel Aviv na drugoj poziciji.

Neposredno pre finala Kupa Izraela, za Planića je stiglo veliko priznanje. Institut za sportske studije i istraživanje CIES uvrstio je srpskog štopera u statistički najbolji tim prvenstva. Jedan je od šest igrača Makabija iz Haife koji su se našli u idealnom timu, ali jedini njegov defanzivac.

19.30: (3,20) Hapoel Ber Ševa (3,10) Makabi Haifa (2,25)

Ove sezone je Planić odigrao ukupno čak 46 mečeva u svim takmičenjima, računajući i 10 evropskih. Najčešće je bio na terenu od početka do kraja utakmice, a propustio je zbirno samo 11 mečeva, uglavnom zbog suspenzija ili lakših povreda. Sada je potpuno spreman i niko ni ne dovodi u pitanje njegovo mesto u startnoj postavi za finale protiv Hapoela.

Planić nikada nije odigrao nijedan meč za A reprezentaciju Srbije, samo je jednom bio član selekcije do 21 godine, dok je selektor bio Radovan Ćurčić.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

KUP IZRAELA – FINALE

Utorak

19.30: (3,20) Hapoel Ber Ševa (3,10) Makabi Haifa (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bogdan PlanićMakabi HaifaHapoel Ber Ševakup Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara