Đorđe Mihailović u dresu Montreala (©AFP)
Đorđe Mihailović u dresu Montreala (©AFP)

Plej-of MLS: Orlando Siti pakuje Mihailovića za Holandiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 23:10

Montreal u osmini finala šampionata SAD brani čast kanadskog fudbala (ponedeljak, 02.00)

Samo jednom se od osnivanja MLS desilo da kanadski tim osvoji takmičenje, 2017. godine, kada je Toronto stigao do pehara. Sada bi taj uspeh da ponovi i Montreal, jedan od timova koji su prikazali najviše tokom ligaškog dela. Nije uspeo da se izbori za bolju poziciju od Filadelfije Uniona u Istočnoj konferenciji, za dva poena mu je izmakao direktan plasman u četvrtfinale plej-ofa, pa će zato ovog ponedeljka od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu morati da igra protiv Orlando Sitija u osmini finala.

Tim koji predvode kenijski reprezentativac Viktor Vanjama, kapiten Hondurasa Romel Kvioto, te pojačanja iz Evrope Rudi Kamačo i Lasi Lapalainen ligaški deo je okončao sa 65 poena. Bio je treći u čitavoj ligi po broju osvojenih bodova, a sa 63 pogodaka četvrta najefikasinija ekipa.

Izabrane vesti

Kvito je sa 15 datih golova predvodio Kanađane do ovog uspeha, a važnu ulogu je imao i reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država srpskog porekla, Đorđe Mihailović. Mladi vezista je postigao do sada devet golova i zabeležio šest asistencija. Podsetimo, po završetku ove sezone on će se preseliti u Holandiju, pošto je potpisao predugovor sa AZ Alkmarom i 1. januara će zvanično postati igrač tog tima. To znači da bi noćas već mogao Mihailović da odigra poslednji meč u dresu Montreala, ukoliko Orlando Siti uspe da trijumfuje na Saputo stadionu.

Gosti su takmičenje okončali na sedmoj poziciji na tabeli Istočne konferencije, sa 48 bodova. Plasman u plej-of su izborili u poslednjem kolu, u direktnom okršaju sa Kolumbus Kruom. Rivalu je bilo dovoljno da uzmu bod, vodili su na poluvremenu, ali je Orlando preokrenuo i golom Fakunda Toresa u 84. minutu iz jedanaesterca došao do trijumfa sa 2:1.

02.00: (1,72) Montreal (3,60) Orlando Siti (5,10)

Prošli put je Orlando neslavno prošao u Montrealu. Gostovao je tu 7. maja ove godine, poražen je sa 4:1, rutinski. Siti je imao ukupno samo dva šuta za 90 minuta, jedini od njih koji je išao u okvir gola završio je u mreži.

Najveća Orlandova zvezda Alešandre Pato neće igrati više ove sezone. Još sredinom avgusta mu je stradalo koleno, operisan je i od tada je na bolovanju. Zanimljivo, bez njega Orlando nijednom nije remizirao, ima pet pobeda i četiri poraza. Ovaj 33-godišnji Brazilac je sezonu okončao sa učinkom od tri gola i pet asistencija.

Orlandu će nedostajati pored Pata još i Gaston Gonzalez, Džozef Dezart i Robin Janson. Domaćin je s druge strane, takođe zbog povreda, bez Egipćanina Ahmeda Hamdija, Bjorna Marsa Jonsena i Tomasa Hiralda.

Pobednik ovog meča u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta aktuelnog prvaka Njujork Sitija i Inter Majamija.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MLS (PLEJ-OF) – OSMINA FINALA

Subota

Njujork Red Buls - Sinsinati 1:2 (0:0)

/Morgan 48 – Akosta 74pen, Vaskez 86/

Los Anđeles Galaksi – Nešvil 1:0 (0:0)

/Arauho 60/

Nedelja

Ostin – Real Solt Lejk U TOKU

Ponedeljak

02.00: (1,72) Montreal (3,60) Orlando Siti (5,10)

Utorak

01.00: (1,60) Njujork Siti (3,90) Inter Majami (5,80)

03.30: (1,90) Dalas (3,50) Minesota Junajted (4,10)

***Kvote su podložne promenama

(Direktno su se u četvrtfinale plasirali Los Anđeles FK i Filadelfija Union)


tagovi

MLSĐorđe MihailovićOrlando SitiMontreal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara