Fudbaleri Arđeša (©YouTube)
Fudbaleri Arđeša (©YouTube)

Plej-of rumunske Lige 1: Arđeš nije dao gol Klužu od 2005. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 13:01

Aktuelni prvak dočekuje tim iz Piteštija u ponedeljak od 20 časova

Čudesnom igrom u finišu prvog dela šampionata Rumunije Arđeš se plasirao u plej-of. Da bi se provukao do šest najboljih morao je da veže sedam mečeva bez poraza (pet pobeda i dva remija), ali kako je počeo plej-of, tako je stao. Vezao je tim iz Piteštija dva poraza, a ovog ponedeljka od 20 časova je na najtežem zadatku do sada – gostuje aktuelnom prvaku Klužu.

U prva dva kola plej-ofa Arđeš je primio po tri gola. Najpre ga je u Krajovi deklasirala Univerzitatea sa 3:0, a potom je slavio i drugoplasirani FCSB u Piteštiju sa 3:2. Nedostajalo mu je i malo sreće u ovom drugom meču, sa igračem manje je nadoknadio gol zaostatka, stigao do 2:2, ali je nekadašnja Steaua došla do pobede pogotkom Andreja Dumitera u 94. minutu.

Izabrane vesti

Jonit Andrej Serban je na tom meču dobio direktan crveni karton. Zato će Arđeš da bude protiv Kluža bez 30-godišnjeg veziste.

Aktuelni prvak Rumunije je dominantno zauzeo prvo mesto na tabeli uoči plej-ofa, ali prednost mu je prepolovljena pošto se u Ligi 1 dele bodovi na pola. Kluž je potom prošlog vikenda odigrao samo 0:0 sa Farulom, FCSB je imao priliku da mu u nedelju priđe na dva boda zaostatka, ali je izgubio od Univerzitatee sa 2:0. Sada Kluž ima priliku da pobegne na +8.

20.00: (1,45) Kluž (4,00) Arđeš (9,00)

Što se tiče Arđeša, početni porazi su mu otežali situaciju i sada je mala šansa da se uključi u borbu za plasman u Ligu konferencije. Univerzitatea, koja zauzima tu treću poziciju, ima devet bodova prednosti.

Ostaje Ljubičastima nada da će do Evrope kroz Kup Rumunije. Tamo su dogurali do polufinala, gde će rival u polufinalu da mu bude Voluntari. Neće biti iznenađenje ako se izabranici Andreja Prepelice potpuno posvete tom takmičenju.

Arđeš je protiv Kluža igrao dva puta ove sezone i u oba navrata je poražen sa po 1:0. Zapravo, od 2005. godine ga nije pobedio, a sastali su se 10 puta. Samo je u dva navrata remizirao, sve ostale utakmice je izgubio. Da stvar bude još gora, tim iz Piteštija od 2005. godine nije uspeo da postigne nijedan gol protiv Kluža.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 3. KOLO

Subota

Voluntari – Farul 1:0 (0:0)

/Rikardinjo 89/

Nedelja

FCSB – Univerzitatea Krajova 0:2 (0:1)

/Ivan 45+1pen, Bik 74/

Ponedeljak

20.00: (1,45) Kluž (4,00) Arđeš (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Arđeš PiteštiCFR KlužKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara