Nikolo Barela i Marcelo Brozović (Reuters)
Nikolo Barela i Marcelo Brozović (Reuters)

Pljačka milanskih dragulja: Inter se pozdravlja sa Brozovićem, borba je sa Amerikancima za Barelu

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 18:02

Sergej Milinković Savić i Davide Fratezi moguće zamene

Englezi, odnosno Arapi i Amerikanci koji vode tamošnje klubove, rešili su da „opljačkaju“ milanske velikane i uzmu im krunske dragulje.

Još se prašina u Milanu nije stišala nakon što su Rosoneri prihvatili ponudu Njukasla za Sandra Tonalija, a sada je na meti drugi milanski velikan. Inter se pomirio sa gubitkom Marcela Brozovića, a grčevito se bori da zadrži Nikola Barelu. Momka koji je poput Tonalija projektovan za dugogodišnjeg lidera i buduću „zastavu“ kluba. 

Izabrane vesti

Posle Edina Džeka koji je danas otišao u Fenerbahče, sledeći na izlaznim vratima Intera je hrvatski vezista Marcelo Brozović. Dugogodišnji motor Interove igre i nije bio zagrejan za odlazak ovog leta ali je stigla ponuda koja se ne odbija. Saudijski Al Nasr je povećao ponudu Interu sa 18.000.000 na 22.000.000 evra i kineski vlasnici na čelu italijanskog kluba su to oberučke prihvatili. Sportski sektor se nije ništa pitao...

Još su oprečne informacije koliko će Brozović zaraditi u klubu za koji igra Kristijano Ronaldo. Jedni izvori tvrde da je u pitanju trogodišnji ugovor vredan 15.000.000 evra neto po sezoni, a drugi da godišnja plata iznosi čak 20.000.000 evropskih novlanica. Podsetimo, aktuelni ugovor u Interu je bio na 6.500.000 evra godišnje. Postaće najplaćeniji hrvatski fudbaler na svetu kako god se okrene... Brozović je juče na društvenim mrežama ostavio misterioznu poruku koja u prevodu znači „strpite se“ ali je malo verovatno da će u poslednjem trenutku odbiti ugovor karijere. Kad je već klub toliko voljan da ga proda... Al Nasr paralelno vodi pregovore i oko dovođenja Vilijama Karavlja iz Betisa. Hrvat i Portugalac ne isključuju jedan drugog i saudijski klub ih želi u paketu.

Dok Inter čeka da inkasira novac od prodaje Brozovića, bori se sa mnogo većim problemom: kako zadržati Barelu? Iako je Njukasl pre Tonalija prvo hteo Barelu i nije više kandidat za njegovu kupovinu, to ne znači da je opasnost prošla.

Mančester Junajted i Čelsi su još ranije pokazivali inetersovanje za Barelu i ovih dana su kontaktirali Barelinog agenta Alesandra Beltramija sa obaveštenjem da spremaju konkretne ponude. S obzirom da je Inter ranije odbio 70.000.000 evra od Njukasla za italijanskog vezistu, Amerikanci iz Junajteda i Čelsija će morati da budu izdašniji ako žele Barelu. Inter bi iz svih sportskih motiva želeo da zadrži Barelu ali ako stigne ponuda u rangu onih koje Siti i Arsenal nude Vest Hemu za Deklana Rajsa, onda će to biti jako teško odbiti. A postoje indicije da će se upravo to desiti...

Svesni su u Interu da bi odlascima Brozovića i Barele izgubili srce i pluća veznog reda i uveliko rade na strategiji dovođenja zamena. Ista imena koja se pominju za Milan su i na listi Nerazura. Davide Fratezi iz Sasuola i Sergej Milinković Savić iz Lacija koji je imao sjajnu saradnju u Rimu sa aktuelnim Interovim strategom Simoneom Inzagijem.

„Gubitkom Brozovića, Inter gubio igrača koji je jako dobro poznavao okruženje i dinamiku ogre u italijanskom fudbalu i ekipi. Moraće da potraže nekoga ko ima dovoljno iskustva i poznaje ligu. Ne verujem da će to biti neko iz inostranstva jer bi bilo potrebno više vremena. Fratezi mi više liči na Barelu ali Milinković Savić je neko ko vam daje više opcija u napadu“, prokomentarisao je situaciju na „merkatu“, iskusni trener Luiđi Del Neri

Prodajama Brozovića i Barele, Inter bi stekao dovoljne finansijske kapacitete da dovede Fratezija, Milinković Savića i da otkupi Lukakua. Sasuolo za Italijana traži 40.000.000 evra, Lacio bi za Srbina prihvatio 35.000.000, a Čelsi je spreman da snizi cenu Belgijanca na 40.000.000 evra. 


tagovi

Al NasrMarcelo BrozovićNikolo BarelaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter
Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara