Kjeza u prodoru (©Reuters)
Kjeza u prodoru (©Reuters)

Pljušte negativni rekordi Juventusa! Navijači mu okrenuli leđa, Atalanta spakovala tri komada i poklonila bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 22:41

Stara dama izvukla remi, maltretirali je Žeremi Boga i Ademola Lukman - 3:3

Nastupilo je novo mračno doba u Torinu, kriza drma Juventus. Nezapamćena od Kalčopolija. Napoli je “petardirao” Staru damu podno Vezuva, ugasio joj san o tituli, a savezni apelacioni sud je doneo je doluku da zbog novčanih malverzacija kazni torinski klub sa oduzimanjem 15 bodova. Odaljen svetslosnu godinu od izlaska u Evropu, u teškoj poziciji, a navijači su mu okrenuli leđa.

Zaista, nevolja nikada ne dolazi sama. I ništa gore posle svega Juventusu nije moglo da se desi od braznih tribina. Prošarane, mnogo praznih mesta. Izgubili su veru, jer proživljavaju dobro poznate trenutke. Vraćeni su u prošlost koju su želeli da zaborave, a još dalje vratila ih je Atalanta. Još od vremena kada je Dijego Armando Maradona zavredeo status ikone u Napolju, nije Juventus u dve utakmice primio osam golova. Kako je Boginja igrala, dobro su se Bjankoneri proveli. Bar nisu opet poniženi – 3:3 (2:1).

Izabrane vesti

Lepe se na Juventus negativni rekordi i crne vesti, a do gostovanja Napoliju sve je bilo tako bajkovito. Debakl je bio okidač. Posle tri decenije primio je pet golova u Seriji, posle duela sa Atalantom u paketu – osam! A, to u Torinu nije viđeno još od kraja 1988. godine. Tada je Stara dama primila tri gola od Bolonje, ali i trijumfovala, a zatim pet od Napolija…

Večeras ih je moglo biti i više. Dobro je prošao Juventus, međutim, obrazi svakako crvene. I hoće još neko vreme, zbog svega kroz šta prolazi.

Nije bilo svejedno Bjankonerima pred duel sa Deom, igra kao u periodu kada je stigla do završnog turnira Lige šampiona igranog u Lisabonbu za vreme pandemije korona virusa. Igra božanstveno! Ili bolje rečeno igra se, ali nekada i pretera.

Sedam golova dala je Salernitani u Seriji A, pet Speciji u Kupu Italije, toliko je mogla i Juventusu. I krenula je furiozno, Boginja provincije plela je mrežu, bila spremna da režira horor, a u glavnim ulogama – Žeremi Boga i Ademola Lukman.

Vezivali su u čvor ofanzivci Atalante odbranu Juventusa, neuhvatljivo je bilo levo krilo iz Obale Slonovače. Promenama pravca lomilo je kičme čuvarima i namestilo dva gola Ademoli Lukmanu. Prvi ide na dušu Vojćeha Ščensnog. Na Mundijalu je branio kao zmaj, večeras kao amater. Ugurao je loptu u gol kod prvog šuta Lukmana i raširio krila Atalanti.

Juventus više ništa ne može da demorališe, ubijen je u pojam i ništa drugo mu ne preostaje nego da uživa u utakmicama do kraja. Da pusti maštu na volju i igra bez zadrške. Na tom talasu plivao je i stigao do preokreta. Kreirao ga je Anhel di Marija. Argentinski mađioničar realizovao je jedanaesterac, ubrzo prodao i petu… Kruna akcije bio je pogodak Arkadijuša Milika. Zavrnuo je kiflu Nikolo Fađoli, a Poljak zatresao mrežu.

Ali, indisponirani defanzivci sve su prosuli za tili-čas. Ne funkcioniše postavka sa trojicom pozadi kada Bremeru leđa čuvaju bekovi, ne smalaze se Danilo i Aleks Sandro kao štoperi. Međutim, zbog silnih povreda, Masimilijano Alegri bolje opcije nema. Sve se svelo na improvizaciju. Zbog nje ispašta. Pogrešio je Danilo u dodavanju, razmenili su gosti kratku kombinaciju dodavanja i matirali Ščensnog.

Provukao je Ademola Lukman loptu za Joakima Melea, a levi spoljni zategao u malu mrežicu. Gol pogledajte OVDE.

Nije se probudio Juventus iz košmara ni kada je meč nastavljen. Ponovo je proradila kombinacija Žeremi Boga – Ademola Lukman! Ovoga puta glavom jedan od najnižih na terenu…

Imala je Atalanta sijaset polušansi i jednu kolosalnu do kraja, mogla da dosoli ranu torinskom klubu, ali je se makar malo Danilo iskupio za brljotine. Anhel di Marija je taknuo loptu, a brazilski bek raspalio iz punog trka. Gol pogledajte OVDE.

Đan Pjero Gasperini ima za čime da žali...

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leče 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)

/Mirančuk 33/

Nedelja

Sampdorija - Udineze 0:1 (0:0)

/Ehizibue 88/

Monca - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Kaprari 60 - Ferari 13/

Specija - Roma 0:2 (0:1)

/El Šaravi 45, Abraham 48/

Juventus - Atalanta 3:3 (2:1)

/Di Marija 25pen, Milik 34, Danilo 65 - Lukman 4, Mele 46, Lukman 53/

Ponedeljak

18.30: (1,95) Bolonja (3,40) Kremoneze (4,10)

20.45: (1,30) Inter (6,00) Empoli (11,0)

Utorak

20.45: (3,30) Lacio (3,35) Milan (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusAtalantaSerija AAnhel Di MarijaArkadijuš MilikNikolo FađoliAdemola LukmanŽeremi Boga

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara