Hari Kejn u prodoru (©Reuters)
Hari Kejn u prodoru (©Reuters)

Pljušte pohvale na Kejnov račun: Novi Maradona, vrhunski plejmejker i veliki čovek

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 12:31

I kada ne postigne gol, na Ostrvu se kunu u asa Totenhema

Više Totenhem nije udaljen svetlosnu godinu od Lige šampiona, plejmejkerske veštine Harija Kejna vinule su ga na četvrto mesto. Progledao je Totenhem, uhvatio je korak za Arsenalom, i sa omraženim rivalom iz Severnog Londona vodiće bitku za povratak u elitu.

Pokazao je Hari Kejn da se podjednako dobro snalazi i u ulozi klasične devetke i kao organizator. Kada ne rešeta, ima ulogu graditelja. I bliži se novom dabl-dabl učinku. Minule sezone je u Premijer ligi bio najbolji i strelac i asistent, a ove, iako nema toliko jaku statistiku, sakupio je 22 gola i sedam asistencija u svim takmičenjima. Izvrsnim dodavanjem za gol Meta Doertija “izazvao” je Antonija Kontea i nekadašnje igrače Totenhema da ga preplave rečima hvale.

Izabrane vesti

Hipnotisao je Hari Kejn nekadašnjeg igrača londonskog kluba – Davida Žinolu. Francuz je tri godine nosio dres Totenhema, a posle sjajne partije engleskog reprezentativca u pobedi nad Njukaslom otišao je toliko daleko da ga je uporedio sa Dijegom Armandom Maradonom.

Hari Kejn je novi plejmejker Sparsa. On je sada kao novi Dijego Maradona. Duga dodavanja, kratka dodavanja, on ima sve. Ako u budućnosti bude imao bilo kakve ponude od klubva koji osvajaju trofeje – treba da ode. Na kraju karijere, ono što se gleda i računa je spisak trofeja koje ste osvojili”, rekao je David Žinola za Skaj Sports.

Na plejmejkerske sposobnosti Kejna imun nije ostao ni Džermejn Defo, po mnogima najbolji džoker Premijer lige.

On nikada ne gubi loptu, njegova sposobnost dodavanja je neverovatna. Kompletan je fudbaler, igra briljantno”, dodao je Džermejn Defo.

Hvalospevima je Harija Kejna obasuo i Antonio Konte. Italijanski strateg impresioniran je učinkom i konkretnim doprinosom engleskog napadača na terenu, ali i van njega.

Hari daje sjajan primer saigračima. Kada ga vidite kako naporno radi, sigurno dobijete želju da vredno radite. Hvala mu zbog toga. On trenutno uživa u ovoj vrsti fudbala i moramo nastaviti ovako da igramo, jer vidim da mnogi igrači ostvaruju veliki napredak. Igrači i Totenhem rastu”.

Hari Kejn je autoritet i primer klupskim kolegama, istinski vođa, produžena ruka trenera. Očarao je Antonija Kontea.

Igrao je neverovatno. Rekao sam mu da je šteta što nije postigao gol, ali je igrao na fantastičan način. Stvara šanse i postiže golove, a sama činjenica što znamo da je tu tim čini jakim. Sviđa mi se kao osoba. Neki talentovani igrači ne žele da se trude, to nije slučaj sa njim. Našao sam igrača koji je veliki čovek. Vrhunski igrači često manje rade, ponekad su malo i lenji. Kod njega postoji želja da igra u svim takmičenjima”, podvukao je Antonio Konte.


tagovi

Hari KejnTotenhemAntonio KonteDžermejn DefoDavid Žinola

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara