Odbrana Petrovića (©Reuters)
Odbrana Petrovića (©Reuters)

Pljušte pohvale za srpskog golmana: Đorđe Petrović je Čelsijev novi Petr Čeh

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 10:17

Obi Mikel oduševljen čuvarom mreže Plavaca iz Londona

Briljirao je Đorđe Petrović na golu Čelsija u finalu Karabao kupa, ali su ga „izdali“ saigrači.

Držao je srpski golman Plavcima glavu iznad vode protiv Liverpula sve do 118. minuta, kada je Van Dajk uspeo da pored njega proturi loptu preko crte. Ali, napadači londonskog kluba su mogli mnogo pre toga da reše utakmicu i da donesu Čelsiju trofej, koji bi bio makar neki melem na ranu prilično loše sezone.

Izabrane vesti

Petroviću, dakle, prava nagrada nije stigla u ruke, ali je zato zadobio simpatije armije navijača Čelsija, koji su na internetu veličali srpsku „hobotnicu“. Nisu ni samo navijači, najbolju pohvalu Đorđu izrekao je nekadašnji as Plavaca Džon Obi Mikel:

Sve poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba“, rekao je Obi Mikel.

A, zanimljivo je da je dva dana pre finala Karabao kupa gotovo istu stvar rekao Kevin Hičkok, nekadašnji golman Čelsija.

„Đorđe Petrović me podseća na Petera Čeha. On je bio fantastičan golman, osvojio je mnogo toga sa Čelsijem. A, bez ikakve senke sumnje, Đorđe može da bude zaista top golman na duže staze“, ocenio je Hičkok.

Jedino Petroviću sinoć posle poraza od Liverpula nije bilo mnogo lakše zbog svih aplauza, ali je smogao snage da prizna da – boli.

„Nismo srećni kako se završilo i mnogo nas boli. Ostavili smo sve od sebe na terenu, tim je uložio ogroman napor, stvorili smo mnogo šansi, pogodili stativu. Imali smo dovoljno prilika da 'ubijemo' utakmicu, ali nismo uspeli. I onda smo primili gol“, utučeno je pričao Đorđe posle meča.

Ali, nije dozvolio srpski golman da ga savlada malodušnost.

„Gol koji smo primili je sve promenio, nismo uspeli da sprečimo Liverpul da podigne trofej. Sve nas je ovo mnogo pogodilo, jer je mnogima od nas prvo finale u karijeri, i to na Vembliju. Zato ovo osećanje moramo da iskoristimo da nam bude gorivo za ubuduće“, poručio je Đorđe Petrović.


tagovi

Đorđe PetrovićČelsiPetr Čeh

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara