Pljušte prozivke i provokacije po BiH, ko je „Lola Smiljanić za sirotinju“?

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.06.20. | 10:30

Ne smiruje se bura posle odluke o definitivnom prekidu sezone

Bosna i Hercegovina je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj je fudbalska sezona definitivno prekinuta posle pandemije korona virusa. Kao validni se računaju rezultati ostvareni do trenutka prekida sezone, pa je to značilo da je Sarajevo proglašeno prvakom države.

Takva odluka je najteže pala gradskom rivalu Željezničaru, koji je je imao tri boda manje od Sarajeva i nadao se da će u eventualnom nastavku sezone uspeti da ga prestigne u borbi za titulu. Počele su da pljušte provokacije i optužbe u izjavama i statusima na društvenim mrežama od aktera iz oba tabora.

Izabrane vesti

Igrači Sarajeva su proslavili titulu kao da je osvojena golom u poslednjem minutu sezone, a navijači su otišli korak dalje sa provokacijama pa su tako na ulicama Sarajeva organizovali sahranu sa plavo-belim kovčegom što je bila jasna aluzija na račun Željezničara.

Na prozivke i provokacije nisu ostali imuni ni igrači Želje. Ermin Zec je na društevnim mrežama poslao poruku: „8:3. Prvaci? Budite, ako vas nije sramota“. Kemal Osmanković je poručio: „Zeleni sto i zeleni teren, razlika je ogromna“, uz sliku semafora koji pokazuje rezultat 3:1 za Željo u derbiju tokom sezone. 

Oglasio se i njegov saigrač Siniša Stevanović. Nekadašnji defanzivac Partizana je uz komentar „toliko“ objavio video Milana Lole Smiljanića sa konferencije za medije posle 128. večitog derbija kada je tadašnji vezista Partizana posle pobede od 4:2 nad Crvenom zvezdom ispalio kontroverznu izjavu: “Mislim da smo zatvorili stadion. Pokazali smo ko smo i šta smo! Pokazali smo srce i karakter, a Crvena zvezda neka sad osvoji titulu ako hoće, ako ih nije sramota naravno...", rekao je tada Smiljanić i uzburkao strasti.

Ubrzo je stigao i odgovor iz Sarajeva. Makedonski napadač Krste Velkoski koji je jedan od igrača sa najdužim stažom u Sarajevu je poručio:

„Do sada imamo dvojicu Lola Smiljanića za sirotinju. Nagrado pitanje za titulu: Koliko će ih biti do kraja?“, napisao je Velkoski i u objavi ’tagovao’ Zeca i Stevanovića.

Prozivke lete i sa zvaničnih adresa oba kluba. Sarajevo je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba objavilo vesto o osvojenoj tituli uz komentar: „ŠOKANTNO! Prvoplasirana ekipa na tabeli proglašena šampionom“.

Sa zvaničnog sajta Željezničara su poručili da odluka nije poštena.

„Uprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rešenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist fudbala i sporta u celini te da će imati značajne posledice po fudbal u BiH. Naša želja i ranije izrečeni stav o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želeo je nastavak odigravanja Premijer lige BiH i kupa naše zemlje i da na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, kao i o mestima koja vode u niži rang. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku uticale neke stvari i interesi mimo sporta“.

Ovom titulom, sedmom u klupskoj istoriji, Sarajevo se izjednačilo sa Željezničarem po broju pehara nacionalnog orvala, pa je možda i to razlog što su na Grbavici ovako teško prihvatili odluku. 


tagovi

ŽeljezničarSarajevoMilan Lola SmiljanićSiniša Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara