Alan Džagoev (©Reuters)
Alan Džagoev (©Reuters)

Plotun Džagoeva razgalio Armiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 16:23

CSKA ne da prvo mesto

Krenuo je CSKA pre tri godine u renoviranje tima. Čuveni „senatori“ koji su duže od decenije nosili dres Armejaca otišli su u zasluženu penziju, a na njihova mesta su dovedeni mladi lavovi, zalog za budućnost.

Trpeo je klub tri godine, bio daleko od titule, navijačima su se tanjili nervi, ali uprava kluba nije odustajala od ideje. I izgleda da je napokon taj napor počeo da se isplaćuje. Posle 13 kola Premijer lige Rusije CSKA je lider, koji je danas vezao četvrtu uzastopnu pobedu.

Izabrane vesti

CSKA je u gostima pobedio Rotor, u Volgogradu, a jedini gol je bio projektil sa distance Alana Džagoeva, nekadašnjeg ruskog vunderkinda, od kojeg se očekivalo da uradi u karijeri mnogo više od onog što je napravio – 1:0.

To što pobeda Moskovljana nije ubedljivija najzaslužniji je golman Rotor Čondrić, koji je odbranio četiri-pet odličnih prilika gostiju. Podatak iz drugog poluvremena, kada je domaćin trebalo da juri rezultat: pet udaraca na gol CSKA, a nijedan Rotora. Toliko su Armejci sigurno marširali kroz Volgograd.

Odličnu priliku imao je Sigurdson u 53. minutu, na dodavanje Džagojeva – isti tandem je skrojio i gol, samo u obrnutim ulogama – ali je Čondrić odbranio. Dva minuta pre toga je tukao i Čalov, a hrvatski golman odbranio, a bio je Čondrić bolji i u duelu sa zemljakom Vlašićem samo što je počelo drugo poluvreme.

Kako se meč bližio kraju, tako je i ofanziva CSKA popuštala. Pomalo i psihološki su uticali svi ti promašaji na ekipu Viktora Gončarenka, iz straha da ne stigne kazna, pa su Armejci mirno kontrolisali igru, bez zaletanja u napad i na kraju su sačuvali 1:0, koji ih drži same na vrhu tabele.

RUSIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Rubin – Arsenal Tula 3:1 (2:0)

/Starfelt 20, Despotović 22, Bakajev 53 – Pančenko 83/

Ahmat – Krasnodar 2:0 (0:0)

/Anhel 67, Silva Lima 82/

Spartak Moskva – Rostov 0:1 (0:1)

/Mamajev 26/

Soči – Lokomotiva Moskva 2:1 (2:0)

/Zabolotnji 14, Burmistrov 40 – An. Mirančuk 65/

Nedelja

Ufa – Ural 1:2 (0:2)

/Andrić 62 – Bičfalvi 27, 39 penal/

Himki – Zenit 0:2 (0:1)

/Mostovoj 18, Erohin 78/

Rotor – CSKA 0:1 (0:1)

/Džagoev 41/

Tambov - Dinamo Moskva 1:2 (0:1)

/Onugha 64p - Lesovoj 8, Komličenko 93p/



tagovi

CSKA MoskvaRusijaAlan Džagojev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara