Dragan Aničić (©MN press)
Dragan Aničić (©MN press)

PLS: Aničić se vraća u Šabac i vodi Ilića i Sikimića, neefikasno u Bačkoj Palanci, Inđija iz keca

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 11:03

Vanredno 17. kolo drugog ranga Srbije igra se danas

Inđija je u dugoj seriji bez poraza, novosadska Mladost joj je najbliža, a Mačva počinje da kaska. Tako stoje stvari u vrhu Prve lige Srbije posle 16 odigranih rundi, odnosno posle prvog meča druge faze šampionata. Pred start 17. vanrednog kola, koje je na programu danas, na teren će svi osim Grafičara i Budućnosti iz Dobanovaca, usled činjenice da se nekoliko asova domaćih odazvalo reprezentativnim selekcijama.

17.00: (2,15) Mačva (3,00) Železničar Pančevo (3,50)

Izabrane vesti

Potencijalno najinteresantniji dvoboj očekuje se u Šapcu, gde dolazi pančevački Železničar. Mačva u susret ulazi sa 29 bodova na svom kontu, stacionirana je na trećem mestu i u poslednjem odigranom susretu zabeležila je remi 1:1 u Dobanovcima. Železničar je trenutno šestoplasiran sa 23 boda, a u prethodnom kolu je igrao nerešeno protiv Žarkova 2:2 na domaćem terenu.

Mačva će ugostiti Železničar sa željom da posle tri nerešena rezultata zabeleži pobedu, koja joj je neophodna za priključak sa vodećim dvojcem. Nisu zadovoljni u Šapcu izdanjem u većem delu susreta protiv Budućnosti i pokušaće da poprave utisak protiv Pančevaca, koje sa klupe predvodi bivši trener Mačve Dragan Aničić. Koliko su gosti opasni svedoči i njihov napad koji predvode iskusni Brana Ilić i Predrag Sikimić, i efikasni Lazar Milošev.

17.00: (3,15) OFK Bačka (2,65) Mladost GAT (2,60)

Jedno od najprijatnijih iznenađenje lige Mladost GAT ide u goste OFK Bačkoj, koja je popravila formu i neporažena je na četiri protekla duela. Mečevi u Bačkoj Palanci obično su neefikasni, s obzirom na to da je poslednjih osam okončano sa maksimalno dva gola. Iako nemaju previše problema sa rezultatima na strani, Novosađani ne postižu mnogo pogodaka van svog terena, pa su tako pogodili po jednom na četiri gostovanja, a na tri nisu uspeli da zatresu mrežu.

13.00: (1,40) Inđija (4,20) Loznica (7,75)

Lider Inđija dočekuje Loznicu, i pokušaće da nastavi niz od devet vezanih mečeva bez poraza. Ujedno, zeleno-beli su na pet proteklih domaćinstava slavili tako što su vodili na poluvremenu, a nešto šire posmatrano vodeći tim Prve lige Srbije izgubio je jednom na 15 od minulih 16 susreta u ligi. Sa druge strane, Loznica je 10. na tabeli posle četiri duela bez poraza, ali kada je reč o gostovanjima, tim sa zapada je ostvario samo jednu pobedu na sedam okršaja.


tagovi

Prva liga SrbijeMačva ŠabacŽelezničar PančevoMladost Novi SadOFK BačkaInđijaLoznica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara