PLS: Het-trik Žakule za 20 minuta, Mladost minimalcem slavila u Ivanjici

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 21:09

Sedam golova na Banjici, prva pobeda Kabela u sezoni…

Ne žele u Inđiji predugo da se zadržavaju u Prvoj ligi. Sastav Nebojše Jandrića rešen je da se ekspresno vrati u elitno društvo i deluje nezaustavljivo u nameri da ispuni svoj cilj. U 12. kolu PLS zeleno-beli su protiv IMT-a upisali treću uzastopnu prvenstvenu pobedu i sačuvali lidersku poziciju - 4:0 (1:0).

Nova tri boda Inđiji je doneo Nikola Žakula. Doskorašnji napadač Bačke je za svega 21 minut (od 44. do 65.) stigao do het-trika i tako klubu sa Novog Beograda servirao treći vezani poraz, koji je još ubedljivijim učinio Vukčević u samom finišu meča.

Izabrane vesti

Izvan svih očekivanja, Inđiju u stopu prati Mladost GAT. Novi prvoligaš je u derbiju 12. runde u Ivanjici savladao Javor i zadržao se na dva boda zaostatka za liderom. Pogodak vredan tri boda postigao je Miloš Ožegović sredinom drugog poluvremena.

Najzanimljivije je ipak bilo na Banjici, gde je Budućnost savladala Rad - 4:3 (3:2). Ekipa iz Dobanovaca je u tri navrata imala dva gola prednosti i Građevinari su svaki put uspevali da je prepolove, ali poslednji put prekasno, tek u 89. minutu, pa su morali da potpišu poraz u najefikasnijoj utakmici današnjeg programa.

Do prvog trijumfa u sezoni stigao je Kabel. Novosadska ekipa je u još jednoj sadržajnoj utakmici slavila u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog - 3:2 (2:1). Domaćin je poveo preko pozajmljenog fudbalera Crvene Zvezde Ibrahima Mustafe, ali je u finišu prvog dela Kabel preokrenuo rezultat, a sredinom drugog iz penala potvrdio trijumf.

PRVA LIGA SRBIJE - 12. KOLO

Nedelja

Inđija - IMT 4:0 (1:0)

Radnički SM - Kabel 2:3 (1:2)

Žarkovo - Timok 2:1 (0:0)

Mačva - Zlatibor (odloženo)

Javor - Mladost GAT 0:1 (0:1)

Rad - Budućnost Dobanovci 3:4 (2:3)

Ponedeljak

15.00: Loznica - Železničar Pančevo

Sreda

15.00: Grafičar - Bačka

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijePLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara