Obiora Odita (©MN Press)
Obiora Odita (©MN Press)

PLS: Javor nema pravo na kiks, Mačva je nova ekipa

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 11:54

Večeras na programu premijerni duel drugog ranga Srbije

Prošle sezone su vojevali bitke u Superligi, a sada se Javor i Mačva svrstavaju među jedne od glavnih kandidata za povratak u najjače društvo Srbije. Posle uvodnih pet rundi u Prvoj ligi Srbije dva rivala stacionirana su u gornjem domu, te će međusobni duel na stadionu kraj Moravice na otvaranju 6. kola dobiti dodatno na značaju.

Javor Matis, posle dva vezana poraza od Inđije i Žarkova, nema pravo na grešku. Strateg Ivanjičana Milovan Milović priznao je da njegova ekipa ima oscilacije.

Izabrane vesti

"Nismo zadovoljni rezultatom utakmice protiv Žarkova, s obzirom na prvo poluvreme i vođstvo. Očekivali smo više, ali desile su se greške, posle kojih smo bili surovo kažnjeni i izgubili utakmicu. Očigledno da imamo oscilacije u formi. Tražimo rešenje i uveren sam da ćemo pronaći izlaz iz ove situacije", rekao je nekadšnji defanzivac Partizana.

19.00: (1,55) Javor (3,80) Mačva (5,80)

Iako poštuje protivnika, nada se trijumfu protiv Mačve.

"Čeka nas utakmica protiv Mačve, koja je, u odnosu na Superligu, nova ekipa. Ima iskusnih igrača, poput Jevtića, Adamovića, Pešića, ali i veliki broj mladih, poput Arambašića i Mićanovića. Predstavljaju spoj mladosti i iskustva, imaju mladog trenera i igraju specifično za ovu ligu. Dosta dobro to rade, igraju napadački fudbal, na gol više".

Šabačka Mačva u susret ulazi sa 10 bodova na svom kontu, naspram sedam koliko ima domaćin, i nalazi se na 4. mestu. U poslednjem susretu zabeležila je kod kuće ubedljivu pobedu protiv Rada. Šef stručnog štaba crveno-crnih Boris Savić

"Igrali smo protiv Javora u pripremnom periodu i dobro se poznajemo. Igrački, i kao klub, jedan je od favorita za ulazak u Superligu. Krenuo je slabije od očekivanog i sigurno želi tri boda. Mi dolazimo u dobrom momentu i nadam se da ćemo, za razliku od utakmice u Loznici, bolje odreagovati na ambicije domaćina", ocenio je Savić.

Taj pomenuti pripremni duel letos je pripao Javoru minimalnim rezultatom, a u prethodne dve sezone u najvišem rangu domaćin je uvek pobeđivao.

SRBIJA 2 - 6. KOLO

Petak

19.00: (1,55) Javor (3,80) Mačva (5,80)

Nedelja

16.30: Budućnost Dobanovci - IMT

16.30: Kabel - Zlatibor

16.30: Loznica - Bačka

16.30: Rad - Grafičar

16.30: Inđija - Žarkovo

Ponedeljak

16.30: Radnički SM - Mladost NS

16.30: Železničar - Timok

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeMačva ŠabacJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara