PLS: Zlatibor preživeo, Budućnost ide u niži rang

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.05.22. | 19:32

Rad pao u Dobanovcima – 2:1

Iznenađenje se u poslednjem kolu Prve lige Srbije nije dogodilo. Zlatibor je izborio opstanak u drugom rangu takmičenja, dok će se stepenicu niže spustiti Budućnost iz Dobanovaca.

Malo čudo je bilo potrebno Dobanovčanima da bi izborili opstanak, da nezainteresovana Bačka slavi u gostima protiv Zlatibora, međutim, u Čajetini je danas slavio domaćin – 2:1.

Izabrane vesti

A, zamirisalo je da bi mogla senzacija da se dogodi. Bačka je u 34. minutu povela sa 1:0 i dala nadu ekipi Budućnosti, međutim, trajala je kraće od fitilja sveće. Samo dva minuta kasnije Zlatibor je izjednačio.

Konačna odluka o tome koji će klub ostati u Prvoj ligi „pala“ je u 68. minutu kada je Zlatibor poveo sa 2:1 i taj rezultat je ostao do kraja.

Za to vreme u Dobanovcima je Budućnost od 38. minuta vodila protiv takođe nezainteresovanog Rada, a konačna pobeda od 2:1 nije mnogo značila domaćinu u konačnom zbiru.

Pala je zavesa na sezonu u Prvoj ligi Srbije, Mladost GAT i Javor su novi superligaši, Železničar će igrati protiv Radničkog iz Kragujevca baraž za ulazak u elitu, isto kao i IMT sa Novim Pazarom. Iz lige su ispali Kabel, Bačka, Timok i Budućnost.

SRBIJA, PLEJ-AUT – 7. KOLO

Petak

Timok – Kabel 5:0 (1:0)

Subota

Mačva – Grafičar 1:1 (1:0)

Nedelja

Budućnost Dobanovci - Rad 2:1 (1:0)

Zlatibor - OFK Bačka 2:1 (1:1)



tagovi

Prva liga SrbijeFk RadBudućnost DobanovciZlatibor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara