Antoni (©Reutrers)
Antoni (©Reutrers)

Po mnogo čemu liče na cirkus: Skols nazvao Antonija klovnom, Ten Hag neće da gleda trikove Brazilca

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 17:28

U Junajtedu nikada nije dosadno…

Nema mira u Mančester Junajtedu ni kada se pobeđuje, ni kada je naizgled sve potaman. Varnice su uvek prisutne, kao i dežurni raspirivači vatre. Nekada je agonija Liverpula i njegovi neuspešni pokušaji da se dokopa titule bio nepresušan izvor smeha na Ostrvu. Služio je i Arsenal za dobru zabavu kao večiti četvrti, ali i njegove gazde sa zmijom u džepu. Na red je došao Mančester Junajted.

Na Old Trafordu nikada nije dosadno, igranka traje otkako se ser Aleks Ferguson penzionisao. A, kako se kalendarske godine obrću i pehari zaobilaze Crvene đavole, tako je podsmeh javnosti sve veći. I kao da se iz petnih žila upinju svi treneri koji su cirkulisali, ali i igrači i klupske legende da Junajted pomalo zaliči na cirkus. Takve i epitete dele jedni drugima.

Izabrane vesti

Mančester Junajted je obezbedio evropsko proleće, u najgorem slučaju će završiti drugi u grupnoj fazi Lige Evrope, a mogao bi i do prve pozicije pobedom protiv Real Sosijedada u San Sebastijanu. No, posle pobede nad Šerifom glavni utisak nije ni ubedljiv trijumf, ni povratak Kristijana Ronalda – za svako čudo tri dana dosta – i pogodak Portugalca, nego – Antoni.

Brazilac je pred kraj prvog poluvremena izveo dvostruki spin, potez po kome je prepoznatljiv, a Pol Skols ga je nazvao klovnom. Doskorašnjem članu Ajaksa to nije promaklo, odbrusio je legendi Crvenih đavola i otvorio front.

Poznati smo po umetnosti. I neću prestati da radim ono što me je dovelo tu gde sam!”, napisao je Antoni na Instagramu.

Ne namerava Antoni da prestane sa izvođenjem trikova i da se zabavlja na terenu. Da se oni samo ne dopadaju Polu Skolsu ni po jada, ali nisu ni po ukusu Erika ten Haga, ako nisu svrsishodni. A, takav je bio onaj jučerašnji. Brazilac se u drugom poluvremenu nije vratio na teren, a holandski strateg tvrdi da ga nije izveo zbog igranja na terenu. Mada, gestikulacija i prevrtanje očima Ten Haga na klupi ne govore tako.

Manje-više planirana izmena. Želeo sam da vidim Kristijana Ronalda i Markusa Rašforda zajedno, da budu blizu jedan drugoga na desnom boku. I to je, takođe, jedan od razloga”.

Razjasnio je Erik ten Hag šta predstavlja problem...

Nemam problem sa tim, ali dok ima smisla. Dok ima nekakvu funkciju. Ako ne gubi loptu i navlači igrače, onda je u aredu. Ako je trik zbog trika, onda ću to da ispravim kod njega”, rekao je Erik ten Hag i dodao šta očekuje od Brazilca:

Od njega zahtevam više trčanja, da ulazi u sredinu, da daje ritam i driblingom menja tempo. Dakle, tražim da dominira u ovakvim utakmicama. Kada postoje i trikovi, pored svega toga, onda je to lepo”.

Jedna vatra se ugasi, druga počne da tinja. I tako u krug. Tema “Kristijano Ronaldo” je zatvorena. Barem privremeno. Portugalac se vratio golom i za pristup je dobio pohvalu.

Nije odustao. Mislim da ga to krasi kroz celu karijeru. Zato je tako dobar i zbog toga je nagrađivan. Nastavio je da se kreće ka pravoj poziciji unutar tima”.



tagovi

AntoniPol SkolsErik ten HagKristijano RonaldoMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara