©Reuters
©Reuters

Pobeda Empolija posle dva i po meseca: Zurkovski het-trikom okončao agoniju

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 17:01

Kandidat za ispadanje osvojio dragocene bodove protiv Monce (3:0)

Praktično dva i po meseca, odnosno od novembarskog slavlja nad Napolijem, Empoli je čekao novi trijumf. U međuvremenu je tim Davidea Nikole potonuo do pretposlednje pozicije i situacije da svaki naredni susret dočekuje uz imperativ osvajanja bodova, a važan iskorak napravio je danas, savladavši Moncu zahvaljujući trostrukom strelcu Simonu Zurkovskom (3:0).

Poljski fudbaler je u prethodnom kolu, protiv Verone dobio šansu u drugom poluvremenu, pri zaostatku 0:2, a za poverenje se odužio golom koji je bio dovoljan samo da ublaži poraz. Ipak, tamo gde je stao u prethodnom izazovu Zurkovski je nastavio na domaćem terenu, protiv Monce.

Izabrane vesti

Uloga startera očigledno je pozitivno uticala na igrača koji je već u 13. minutu kada je načeo mrežu rivala i najavio kraj posta dugog osam kola. Uspeo je domaćin u pomenutoj situaciji da kreira akciju iz brze tranzicije, a odbijena lopta posle centaršuta Nikoloa Kambijagija sa levog krila stigla je na rub šesnaesterca do inspirisanog Poljaka kojije iz prve poslao u blži ugao.

Grugi put je Zurkovski bio precizan u 38. minutu i ponovo je gol postigao iskoristivši otpadak, posle centaršuta Kmbijagija. Centrirao je Italijan još jednom sa levog krila, Seri je natrčao na loptu, ali je njegov udarac blokiran. Ipak, popravni je iskoristio junak Empolija i već tada nagovestio epilog.

Dva gola prednosti uticala su da domaćin u nastavku staloženo usmeri duel u željenom smeru. Čekao je Empoli grešku Monce koja je spustila gard i dočekao je u 73. minutu kada je Karboni posle samo šest minuta provedenih u igri poklonio kontru rivalu. Treći put je Zurkovski bio strelac, a i u ovoj situaciji koristio je lope reakcije rivala na pretnje saigrača iskoristivši odbijenu loptu posle pretnje Špendija.

Rutinskom pobedom Empoli je prekinuo seriju utakmica bez pobede, ali i napravio dragoceni bodovni pomak u borbi za opstanak s obzirom na to da se značajno približio Vereni, Kaljariju i Udinezeu koji su u rasponu od samo dva boda.

SERIJA A – 21. KOLO

Subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)

/Lukaku 19, Pelegrini 26 - Folorunšo 76/

Udineze - Milan 2:3 (1:1)

/Samardžić 42, Tovan 62 - Loftus Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3/

Nedelja

Frozinone - Kaljari 3:1 (0:1)

/Maciteli 64, Soule 75, Žorž 90+5 - Sulemana 26/

Empoli - Monca 3:0 (2:0)

/Zurkovski 13, 38, 73/

18.00: (3,70) Salernitana (3,20) Đenova (2,25)

20.45: (5,70) Leče (3,50) Juventus (1,68)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MoncaEmpoliItalijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara