Aleksandar Pešić (©MN press)
Aleksandar Pešić (©MN press)

Pobeda na vidiku: Zvezda zategla odbranu, Pešić raspucan u Nišu

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.10.22. | 10:49

Crveno-beli bez primljenog gola u prethodnih pet mečeva Mozzart Bet Superlige

Prvi krug Mozzart Bet Superlige je završen. U 16. kolu ponovo se sastaju timovi koji su odmerili snage na otvaranju sezone, a duel Crvene zvezde i Radničkog iz Niša 10. jula doneo je sjajan meč na stadionu Rajko Mitić. Doduše, ishod i ne baš prijatan po goste jer su poraženi 4:0, ali partija koju su Nišlije prikazale u Beogradu ulivala je optimizam.

Ispostavilo se - preteran, jer je Radnički zaređao s lošim rezultatima i trenutno je tek 11. na tabeli. U međuvremenu je promenjen veliki broj igrača i nekoliko trenera, pa ove nedelje od 17 časova dočekuje crveno-bele u dosta drugačijem sastavu i raspoloženju.

Izabrane vesti

Sjajni Stefan Milojević je zamenio dresove dva kluba i sada će biti gost na Čairu. Tu su još neka nova imena u igračkom kadru Nišlija, ali i Crvenoj zvezdi dobro poznato lice na klupi - Nenad Lalatović. Promene su pretrpeli i Beograđani, najveću odlaskom Dejana Stankovića, kog je na klupi zamenio Miloš Milojević rodom iz Knjaževca, ali odrastao u Nišu, a na jug Srbije iz prestonice ponovo stiže i još jedan "lokalac", Aleksandar Pešić.

Iskusni napadač svoj drugi mandat u crveno-belom dresu počeo je da troši nekoliko dana posle pomenutog okršaja u prvom kolu Mozzart Bet Superlige. Nije Pešić efikasan kao u prvom, ali je pre tri dana probio odbranu Vojvodine u pobedi 2:0, a u prethodnim duelima sa klubom iz rodnog grada bio je posebno motivisan.

U pet okršaja sa Radničkim kao igrač Jagodine i Crvene zvezde, Aleksandar Pešić ima četiri pobede i remi. Noseći crveno-beli dres u sezoni 2017/2018. čak pet puta je bio strelac u tri utakmice. Jednom je pogodio u Beogradu (3:0), a u Nišu upisao het-trik u pobedi 4:0 i jedan gol kada je bilo 3:1.

Uz dobre brojke Pešića, kao i to da je u prethodnih 19 međusobnih duela Radnički osvojio samo jedan bod, optimizam uoči današnjeg gostovanja crveno-belima budi i superligaška forma ekipe. Milojevićevi izabranici su u seriji od šest pobeda tokom kojih su primili samo jedan gol. Poslednji je mrežu petostrukog uzastopnog šampiona zatresao Stefan Lončar iz Novog Pazara, u 5. minutu utakmice koju su gosti potom dobili 2:1.

Crvena zvezda će na Čairu biti bez povređenog Sekua Sanoga i nedovoljno spremnog Veljka Nikolića, ali bez obzira na to što u četvrtak sledi izuzetno važan duel sa Trabzonom u Ligi Evrope, ne očekuje se da će Miloš Milojević odmarati najbolje igrače. Jedina dilema je da li će umesto Sanoga igrati Kings Kangva ili povratnik iz Čukaričkog, Srđan Mijailović, koji nije licenciran za međunarodnu scenu.

"Svi ostali sem Nikolića i Sanoga su na raspolaganju, bez njih imamo još 26 igrača i tri golmana, ne možemo sve da vodimo na put, videćemo, imamo samo jedan cilj, to je sledeća utakmica protiv Radničkog. Ne razmišljamo ni o Trabzonu, ni o Kolubari, svi najjači i najpotrebniji za takav vid utakmice će ići sa nama", najavio je Zvezdin trener.

Što se tiče Radničkog, Nenad Lalatović već neko vreme ne može da računa na Mićibućija i Miljana Škrbića, a van stroja za ovaj meč je i Nikola Aksentijević.

Domaćine uoči dolaska šampiona hrabre dve vezane utakmice bez primljenog gola, obe protiv Javora. U prvenstvu je bilo 2:0, a u kupu 0:0, nakon čega su Nišlije bolje šutirale penale.

"Zadovoljni smo kako smo stajali u tom defanzivnom bloku, ali i koliko je odbrambena četvorka bila kompaktna. To je recept i za nedeljni okršaj sa Zvezdom", istakao je Lalatovićev pomoćnik Dragan Šarac.

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

RADNIČKI NIŠ - CRVENA ZVEZDA, 17.00 (TV ARENA PREMIUM 1, B92)

Niš

Stadion Čair

Sudija: Marko Ivković

Projektovani sastavi

Radnički Niš (4-2-3-1): Rosić - Jamkam, Savić, Etongu, Stojanović - Pejović, Marjanović - Jovanović, Cvetković, Mesarović - Štulić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kangva, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

PARTIZAN – JAVOR, 19.00 (TV Arena Premium 1, B92)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Andrija Stojanović

Projektovani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Belić – Andrade, Natho, Menig – Pavlović.

Javor (4-2-3-1): Vulić – Nikolić, Kopitović, Đukić, Grabež – Dukure, Gojković – L. Luković, Ivelja, Kempbel – Gigić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

TSC - Čukarički 1:1 (1:0)

/Ratkov 25 - Drezgić 50/

Nedelja

14.00: (2,10) Radnički 1923 (3,30) Kolubara (3,70)

17.00: (11,0) Radnički Niš (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (1,85) Novi Pazar (3,50) Voždovac (4,40)

19.00: (1,12) Partizan (9,00) Javor (20,0)

Ponedeljak

16.00: (1,80) Mladost Novi Sad (3,50) Radnik (4,70)

18.00: (2,10) Spartak (3,35) Mladost Lučani (3,60)

20.00: (2,90) Napredak (3,05) Vojvodina (2,60)

*kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar PešićMozzart Bet SuperligaRadnički Niš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara