Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice (©FK Partizan)
Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice (©FK Partizan)

Pobeda nad Partizanom pokrenula Sremce

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 09:57

Radnički će protiv Zlatibora u Čajetini (sreda, 15), u zaostalom meču 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije, probati da produži niz mečeva bez poraza

Ponekad je jedan dobar rezultat dovoljan da se potpuno promeni atmosfera u svlačionici i popravi kompletna slika o timu. Za Radnički iz Sremske Mitrovice to je bila ona pobeda nad Partizanom u šesnaestini finala Kupa Srbije pre dve nedelje, kojom je zabeležen najveći uspeh u klupskoj istoriji. Sada, Radnički može da se pohvali da je vezao četiri meča bez poraza, što je niz koji će probati da produži ove srede od 15 časova, u zaostalom meču 11. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije. Sremci će u Čajetini gostovati Zlatiboru, poslednjeplasiranom timu na tabeli.

Ukoliko se Radnički vrati kući sa sva tri boda, probiće se do osme pozicije, koja vodi u plej-of. Prošle sezone su ga Sremci igrali, zvanično su sezonu okončali na sedmom mestu, ali o promociji u Mozzart Bet Superligu se ni ne priča u Sremskoj Mitrovici. Svi napominju da je i ove sezone prvi cilj opstanak, a eventualni plasman u plej-of bi samo bio bonus.

Izabrane vesti

Navijači, doduše, imaju puno pravo da maštaju o plasmanu u elitu. Pogotovo posle tog trijumfa nad aktuelnim vicešampionom države. Gol koji je postigao Andrade za vođstvo Partizana, jedini je koji su izabranici Dejana Nikolića primili na poslednja četiri meča. Mrežu Mihaila Dragićevića nisu uspeli da zatresu fudbaleri Železničara (0:0), RFK Novog Sada (1:0) i Trajala (0:0).

Rival Radničkog sada je „fenjeraš“. Zlatibor je vezao pet utakmica bez pobede (tri poraza i dva remija), pa je zasluženo na poslednjem mestu. Međutim, nije timu iz Čajetine potrebno mnogo da bi se vratio u sredinu tabele i uključio u borbu za plej-of, samo jedan trijumf. Jer, tim iz Sremske Mitrovice je na svega +4 u odnosu na Zlatibor, tabela Mozzart Bet Prve lige je prilično izjednačena.

15.00: (2,60) Zlatibor (2,95) Radnički Sremska Mitrovica (2,80)

Zato, Nikoliću ne pada na pamet da potceni današnjeg rivala. Štaviše, nije spreman da na svoju ekipu stavi breme favorita.

Poznajem dobro igru Zlatibora, njihov prepoznatljiv stil, te stičem utisak da imaju bolji tim nego prošle sezone. Mislim da njihov plasman nije adekvatan, pogotovo ako se vidi da imaju jednog od najboljih strelaca lige Nikolu Dišića. Iskusni su u zadnjoj liniji, teško je igrati protiv njih. Jer, visoki su, snažni na defanzivnom bloku i posebno opasni iz prekida“, objasnio je Nikolić.

Pomenuti Dišić je drugi strelac lige, postigao je do sada sedam pogodaka. Bolji od njega je samo Inđijin Slaviša Stojanović sa devet golova. Problem po Zlatibor je međutim taj što Dišić od het-trika protiv Slobode (4:1) nije uspeo nijednom da se upiše u strelce, a odigrao je na svih pet utakmica od tada po 90 minuta.

Donekle ga je odmenio Luka Čumić, golovima protiv Inđije i u prošlom kolu protiv Loznice, sa četiri pogotka je drugi strelac ekipe. Ipak, to nije bilo dovoljno da se prekine niz serija bez pobeda. Zlatiboru je potreban efikasan Dišić da bi se vratio na trijumfalni kolosek.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Sreda

15.00: (2,60) Zlatibor (2,95) Radnički Sremska Mitrovica (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeZlatiborZlatibor ČajetinaRadnički Sremska MitrovicaDejan Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara