Kajzer Čifs (©Reuters)
Kajzer Čifs (©Reuters)

Pobede Mamelodija i Kajzera – odluka o tituli pada u poslednjem kolu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 21:11

Oba pretendenta na titulu imaju po 56 bodova nakon 29. kola

Po 56 bodova uoči poslednjeg kola imaju jedina dva tima koja mogu da osvoje tituli. Mamelodi je sa 3:0 (2:0) lagano protrčao protiv Pokvanea, dok su Kajer Čifsi morali da strepe do poslednjeg sudijskog zvižduka protiv Čipa Junajteda, a tri boda doneo im je gol Biliata u devetom minutu.

Pobeda Glamur Bojsa bila je imperativ. Jedna akcija u kojoj je asistent bio drugi golgeter lige, srpski fudbaler Samir Nurković, a strelac pomenuti Biliat, bila je dovoljna domaćinu da u poslednje kolo uđe držeći sve konce u svojim rukama jer gol razlika stupa na snagu u slučaju istog broja bodova. Ako bude na visini zadatka u poslednjoj, 30. rundi, slaviće titulu. Ukupno petu.

Izabrane vesti

Mamelodi koji brani trofej, je protutnjao kroz Lotus Versfeld stadion u Pretoriji gde mu je rival bio fenjeraš Polokvane. Nkongva, Zvane i Mgvala bili su strelci za goste koji će se u poslednjem kolu nadati kiksu Kajzera protiv Baroke, ekipe sa začelja koja je njih porazila u 28. kolu. Ako ekipa nemačkog stručnjaka Ernsta Midendorpa kiksne, a Sandausi pobede Blek Leopardse rekorder Mamelodi osvojiće deseti pehar namenjen prvaku države.

Ono što vrlo zanimljivo jeste da su protivnici konkurenata za titulu timovi koji se bore za opstanak. Dakle imaćemo okršaje timova koji pretenduju na titulu, protiv ekipa koje se bore za goli život.

 

JUŽNA AFRIKA 1 - 29. KOLO

 

Sreda


Blek - Leoprads Bidvest Vits 1:0 (0:0)


Golden Erouz - Blumfontejn Seltik 0:0


Hajlends Park - Kejp Taun Siti 1:0 (1:0)


Kajzer Čifs - Čipa Junajted 1:0 (1:0)


Maricburg - Orlando Pajrats 0:1 (0:0)


Polokvane - Mamelodi Sandauns 0:3 (0:2)


Stelenboš - Amazulu 1:1 (0:1)


Supersport - Baroka 4:1 (1:1)






tagovi

Mamelodi SandaunsKajzer Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara