"Navijači Radničkog 1923"
"Navijači Radničkog 1923"

Pobede Radničkog 1923 i Novog Pazara, BSK na rubu propasti... Opet

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.05.13. | 18:52

Borba za očuvanje superligaškog statusa odložena za poslednje kolo

Navijači Radničkog 1923Sam motiv nekada nije dovoljan, pa je želja igrača BSK-a da pobedom nad Jagodinom u 29. kolu nacionalnog prvenstva ostala neuslišena, a njihov status prvoligaša više nego ugrožen, jer Borčani meč pre kraja sezone zauzimaju mesto u zoni ispadanja – 1:2 (1:2).

Kvalitet gostujućeg tima bio je presudan, iako je BSK imao više šansi, ali ne i znanja da iste pretoči u povoljan rezultat pred gostovanje kod OFK Beograda na koncu sezone.

Izabrane vesti

Pogodio je samo iskusni Ajazdin Nuhi, dok su u dva navrata domaći bili sam pred golmanom Jagodine Igorom Bondžulićem, ali su šutirali pravo u njega.

Na drugoj strani terena, precizni su bili Filip Arsenijević i Miloš Lepović, pa su rasterećeni Ćurani kaznili BSK za promašene prilike i ostavili ih na koti od 29 bodova.
"Odigrali smo profesionalno, imali smo cilj da pobedimo, jer želimo da potvrdimo status četvrte ekipe u Srbiji", sumirao je posle meča trener Jagodine Simo Krunić, dok je šef struke BSK-a Nebojša Milošević morao da prizna da sada više ništa više ne zavisi od njegovog tima.
"Trudili smo se, borili,  ali Jagodina je fantastičan tim, koja je ekstremno borbeno odigrala. Ovaj poraz nije nimalo prijatan, jer sudbina više nije u našim rukama".

Korak ispred sada su Radnički 1923 i Novi Pazar, koji su uz pomoć domaće publike savladali Vojvodinu i Rad.

Čovek odluke na Čika Dači bio je ko drugi nego Darko Spalević, koji bi, iako je na početku sezone imao brojne nesuglasice sa upravom kluba, mogao da se još jednom pokaže kao junak Kragujevca.

U 37. minutu centrirao je Petar Pavlović, Spalević bio najviši u skoku i doneo Crvenim Đavolima doneo drugu uzastopnu pobedu. Iako ekipa u drugom poluvremenu nije mogla da se osloni na savete Dragoljuba Bekvalca, kojem je pozlilo na pauzi pa je odvezen u bolnicu.

Ivan Petrović je u 90. minutu sipao šlag na tortu za konačnih 2:0.

Novi Pazar je bio ubedljiviji protiv Rada, iako je do inicijalnog vođstva stigao tek  kada je Miroljub Pešić u finišu prvog poluvremena oborio Mladena Popovića u kaznenom prostoru gostiju sa Banjice, a sudija Milorad Mažić pokazao na belu tačku.

Mutavdžić je bio precizan, da bi u nastavku još jedan njegov pogodak i golovi pomenutog Popovića i Nemanje Vidakovića dotukli grogirane goste za 4:0 (1:0) za erupciju oduševljenja na Gradskom stadionu na kome su sve vreme osluškivali i rezultat iz Borče.
"Vratilo nam se za sve promašaje iz prethodnih kola. Sreća je danas bila na našoj strani. Istakao bih celu ekipu, ne pojedince, kao i ovu divnu publiku koja je naš 12, 13. ili 14. igrač. Mi smo sa i bez publike dva potpuno različita tima", rekao je Nebojša Vučićević, kormilar Pazaraca.

Marko Nikolić nije mogao da bude zadovoljan jer je pretrpeo najteži poraz tokom šest sezona koliko je u klubu iz
Crnotravske.
"Čestitam Pazaru na zasluženoj pobedi. Kola su za nas krenula nizbrdo kada je sviran jedanaesterac za Pazar. Zatim doleze drugi, treći, četvrti gol. Nezadovoljan sam prilazom mojih igrača ovom meču. Pazar je mnogo želeo danas pobedu i sasvim zasluženo stigao do nje. Sigurno je da ovo nije način na koji bi trebalo da završimo ovu sezonu u kojoj smo se skoro do kraja borili za izlazak u Evropu".

Kolo pre kraja sezone Radnički i Novi Pazar su poravnati na 30 bodova, a sezonu završavaju gostovanjima kod Javora u Ivanjici, odnosno Hajduka u Kuli u slučaju Plavih.

OFK je, pre svega zahvaljujući Igoru Ivanoviću, koji je postigao prvi, a namestio drugi gol (strelac je bio Marko Pavlovski), slavio u rezultatski nebitnom okršaju sa Spartakom u Subotici – 0:2 (0:2).
"Bili smo bolji u prvom poluvremenu i stekli prednost, a u nastavku smo uspeli da spustimo ritam, sačuvamo prednost i zasluženo slavimo", konstatovao je trener Romantičara Zoran Milinković, dok je kolega iz Spartaka Petar Kurćubić priznao da su bodovi zasluženo otišli u Beograd.
"OFK je iskoristio svoje prilike u prvom poluvremenu i poveo. Drugo poluvreme smo napadali ali nismo ozbiljnije uspeli da pripretimo Beogradu koji je uspeo da sačuva prednost".

Treći gol u sezoni Petra Škuletića i pogodak Aleksandra Jovanovića doneli su Radničkom 2:0 (1:0)  protiv Javora na niškom Čairu za siguran ostanak u eliti. Isti slučaj i sa Donjim Sremom obzirom da je Miloš Josimov iz slobodnog udarac slomio otpor Hajduka.
"Istorijska pobeda za naš klub, ali igrači Donjeg Srema su navikli da igraju pod ritiskom jer smo za četiri sezone prošli kroz četiri ranga takmičenja, a sada smo se izborili za opstanak u eliti", rekao je Dragan Najić, koji je po odlasku Bogića Bogićevića vodio ekipu iz Pećinaca. 

Pomoćni trener Hajduka Ranko Delić požalio se na odsustvo najboljeg strelca i igrača ekipe Lazara Veselinovića.
"Izgubili smo na jednu grešku, jer je Donji Srem više želeo pobedu, a mi nismo mogli više bez Veselinovića".

SUPERLIGA – 29. kolo:

Spartak – OFK Beograd 0:2 (0:2)
/Ivanović 29, Pavlovski 42/

Novi Pazar – Rad 4:0 (1:0)
/Mutavdžić 38pen, 81 Popović 60, Vidaković 89/

Radnički Niš – Javor 2:0 (1:0)
/Škuletić 2, Jovanović 58/

Donji Srem -  Hajduk 1:0 (1:0)
/Josimov 58/

BSK – Jagodina 1:2
/Nuhi 31 - Arsenijević 16, Lepović 41/

Smederevo – Partizan 0:2 (0:1)
/Šćepović 16, Kojić 67/

Crvena zvezda – Sloboda 1:2 (0:1)
/Mudrinski 83 - Ranđelović 33, 71/

Radnički 1923 – Vojvodina 2:0 (1:0)
/Spalević 37, Petrović 90/

(FOTO: MN Press, arhivska)


tagovi

Ajezdin NuhiBSK BorčaDarko Spalevićdonji sremHajduk SplitJagodinaJavorMarko PavlovskiMiljan MutavdžićMiloš JosimovMiloš LepovićNovi PazarOFK BeogradPetar ŠkuletićRadRadnički KragujevacRadnički NišSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara