Printscreen
Printscreen

Pobedničkoj seriji Al Nasra došao kraj, Toko Ekambi golčinom u nadoknadi rastužio Ronalda i drugove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 20:29

Ekipa Luisa Kastra ispustila dva gola prednosti i prekinula seriju od deset vezanih trijumfa

Posle vezanih poraza na startu sezone, Al Nasr je mesec i po dana bio strah i trepet za rivale širom Azije. Gazio ih je u domaćem šampionatu, gazio ih je i u Ligi šampiona... Deset vezanih pobeda u svim takmičenjima vezala je ekipa Luisa Kastra, ali je seriji došao kraj. I to onda kada su se u klubu iz Rijada najmanje nadali, protiv autsajdera Abhe - 2:2 (2:1).

Došli su gosti na noge Kristijanu Ronaldu i drugovima posle serije od četiri vezana poraza u prvenstvu i posle pola sata igre bili na dobrom putu da negativan niz nastave. Imali su fudbaleri Abhe u tim trenucima dva gola zaostatka, bili u podređenom položaju i činilo se da je jedino pitanje do koliko će Al Nasr brojati u 9. kolu saudijske Premijer lige. Ipak, izabranici Česlava Mihneviča uspeli su da režiraju prvoklasno iznenađenje i evrogolom Karla Toko Ekambija u drugom minutu nadoknade domaćin obrišu već upisanu pobedu.

Izabrane vesti

Poigravao se Al Nasr, predvođen velikim imenima svetskog fudbala, od samog starta sa rivalom iz donjeg dela tabele. I već u trećem minutu, posle saradnje Kristijana Ronalda i Marcela Brozovića, poveo golom Otavija. Pred istek pola sata igre Anderson Taliska je duplirao prednost, ubacivši se ispred Ćiprijana Tatarušanua na dodavanje Sadija Manea.

Ipak, nepunih desetak minuta kasnije Otavio je bio neoprezan u kaznenom prostoru Al Nasra, zaleteo se i sa leđa u trku srušio Zakariju Al Sudanija, a Sad Bguir sa bele tačke prepolovio zaostatak Abhe.

Ipak, taj gol nije dao krila gostujućim fudbalerima, Al Nasr je vodio glavnu reč u nastavku utakmice, ali nije uspeo da slomi rivala i potencijalnim trećim golom reši pitanje pobednika. I za to je skupo platio u samom finišu meča, a kaznio ga je Karl Toko Ekambi. Ušao je Kamerunac u sredinu sa krila, dugo nosio loptu i tražio prostor za udarac, a kada ga je pronašao odapeo je strelu sa dvadesetak metara u dalji ugao za potpuni šok na Al Aval parku.

Inače, za Abhu je svih 90 minuta odigrao i srpski vezista Uroš Matić.

Al Nasr je posle devet odigranih utakmica treći sa 19 bodova, dok je Abha petnaestoplasirana sa sedam bodova.




tagovi

Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al NasrKristijano RonaldoKarl Toko Ekambi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara