Mateo Lovato (AFP)
Mateo Lovato (AFP)

Počela misija spasavanja Kaljarija: Prvo pojačanje je talenat Atalante

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.01.22. | 14:52

Sardi pokušavaju da zakrpe rupe u odbrani

Kaljari je počeo nemoguču misiju spasavanja i opstanka u Seriji A.

Klub od kojeg se očekivalo da se bori za sredinu tabele sa svim zvučnim pojačanjima koja je doveo prethodnih godina, imao je užasnu polusezonu u kojoj je osvojio samo 10 bodova i zabeležio samo jednu pobedu. I pored toga, kasni samo šest bodova za zonom opstanka i nada se da bi rekonstrukcijom tima u januaru mogao da se izvuče.

Izabrane vesti

Nekolicina zvučnih imena poput Dijega Godina, Martina Keseresa, Dalberta ili Kevina Strotmana su precrtana i rečeno im je da mogu da idu.

A danas je stiglo i prvo pojačanje na Sardiniju. Mesto urugvajskih veterana u srcu odbrane će do kraja sezone da popuni talentovani štoper Mateo Lovato. Momak koji je prošle sezone u Veroni bio otkriće sezone je letos prešao u Atalantu za 7.000.000 evra kao veliki projekat za budućnost ali se nije baš naigrao. Ukupno sedam mečeva za polusezonu. U konkurenciji iskusnih Palomina, Toloja, Đimšitija, Demirala nije mogao da se probije.

Zato ga je Gasperini pustio na pozajmicu u Kaljari gde će imati veću šansu i minutažu. Ali se na leto sigurno vraća u Bergamo jer je u pitanju „suva“ pozajmica bez prava otkupa. Atalanta ima velike planove sa njim.


Posle Lovata bi na Sardiniju trebalo da sleti i Sasuolov defanzivac Eduardo Goldaniga.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Mateo Lovato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara