Paolo Maldini (AFP)
Paolo Maldini (AFP)

Počela odmazda, Paolo Maldini izbacio Mina Rajolu iz priče

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 09:49

Kapiten bez agenta mora da vodi pregovore sa Milanom

Tri godine posle povratka u klub, a dve pošto je preuzeo sve konce sportskog sektora u svoje ruke, Paolo Maldini pokazuje da će Milanu vratiti veličinu i van terena. Nakon što je uspeo da sklopi tim koji je kadar da se bori za titulu, prionuo je na posao i da ga zadrži na okupu.

Odlasci Hakana Čalhanoglua i pogotovo Đanluiđija Donarume prošlog leta bez obeštećenja su izgledali kao neuspeh sportskog sektora ali Maldini je iskoristio situaciju da preseče sa ucenama igrača i njihovih agenata i da postavi klub iznad svih interesa. Izvojevao je Mino Rajola letos pobedu kada je Milan ostavio bez centa obeštećenja za Donarumu i napunio sebi džepove od provizije ali će dugoročno tek da plaća cenu tog poteza. Makar što se tiče saradanje sa sedmostrukim prvakom Evrope.

Izabrane vesti

Najmoćniji agent sveta očigledno više nije dobrodošao gost u Milanu. Gazeta delo Sport javlja da je Rajola izbačen iz pregovora Milana i kapitena Alesija Romanjolija oko produžetka ugovora. Romanjoliju ugovor ističe narednog leta i Milan je postavio uslov da o novoj saradnji može da pregovara samo lično, bez posredovanja Rajole

Sa neto platom od 5.500.000 evra u ovoj sezoni, Romanjoli je drugi najplaćeniji igrač Milana, iza Zlatana Ibrahimovića. Iako je izgubio mesto startera pored Kjera i Tomorija, Romanjoliju su i dalje otvorena vrata da ostane u klubu ali pod drugačijim uslovima. Osim što će morati da pregovara bez Rajole, italijanski štoper će morati i da pristane na drastično smanjenje plate. Milan mu nudi novi ugovor vredan „samo“ 3.500.000 evra godišnje. I Romanjoli je navodno spreman da pristane na sve uslove Milana. Osetio se kao kolateralna šteta u odnosu Milana i Rajole i zato je rešio da lično pregovara sa klubom i da prihvati ponuđene uslove. Videćemo kako će se ovo odraziti na pregovore Milana i najpoznatijeg Rajolinog klijenta Zlatana Ibrahimovića kojem takođe na kraju sezone ističe ugovor sa Rosonerima.

Pored Romanjolija, Milan radi i na produžecima ugovora još nekolicine bitnih igrača. Najteža situacija je sa Frankom Kesijem kojem takođe na kraju sezone ističe ugovor. Afrički vezista je od letos u pregovorima sa klubom oko novog ugovora ali je imao nerealne zahteve i tražio povećanje plate sa aktuelnih 2.200.000 na 9.000.000 evra godišnje. Milan mu trenutno nudi 6.500.000, a vezista traži 7.000.000 plus 1.500.000 kroz bonuse. Dogovor je i dalje daleko ali Maldini ni u ovoj situaciji neće popustiti i rizikovati da „sruši svlačionicu“ velikim ugovorom Kesiju. Ako igrač ne pristane na ponuđeno, Maldini će ga pustiti da krene stopama Čalhanoglua i Donarume.

Kako se više ne bi dešavali slučajevi poput pomenute trojice, Milan je rešio da dugoročnim ugovorima blindira još nekolicinu igrača. To su Teo Ernandez, Rafael Leao i Ismael Benaser. Svi oni imaju aktuelne ugovore do 2024. godine, ali Maldini želi da ih nagradi zasluženim povišicama i veže ih za klub na dugačak period kako bi izbegao bilo kakve ucene i odbio interesovanje ostalih klubova. Cilj je da pomenuti triling potpiše nove ugovore do kraja ove godine posle čega bi Milan bio miran i mogao bi da se posveti jurenju pojačanja.

Zasad su prve mete talentovani vezista Roman Fevr iz Bresta kojeg Rosoneri jure od letos i mladi Riverov špic Hulijan Alvarez kojem za godinu dana ističe ugovor na Monumentalu.


tagovi

Paolo MaldiniAlesio RomanjoliMino Rajola

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara