Počelo je! Volfzburg objavio prvi zimski transfer Bundeslige – 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.12.20. | 19:02

Stigao Belgijanac

Zimski prelazni rok je počeo! Makar u Nemačkoj...

Iako se zimska fudbalska pijaca otvara zvanično 1. januara naredne godine, klubovi su već počeli da sklapaju poslove, a prvi transfer u Bundesligi je potvrdio Volfzburg.

Izabrane vesti

Vukovi su zvanično objavili da su kupili talentovanog Astera Vranksa iz Mehelena. Za 18-godišnjeg belgijskog vezistu su platili 8.000.000 evra i sa njim potpisali ugovor na četiri godine koji će biti važeći od 1. januara. Uz uslov da ostane u Mehelenu na pozajmici do kraja sezone i da se na leto priključi Volfzburgu.

„Volfzburg je sjajan klub koji je u prošlosti često razvijao mlade igrače. Ovde imam sjajnu priliku da se razvijam i napredujem. Do tada ću dati sve od sebe da Mehelen ima uspešnu sezonu“, rekao je Vranks na predstavljanju u Nemačkoj.

Vranksu je ovo druga sezona u seniorskom fudbalu, a odigrao je 10 mečeva i postigao tri gola za Mehelen do sada. Dovoljno da Volfzburg odluči da ga kupi za 8.000.000 evra. Doduše, oni su ga još ranije skautirali dok je igrao za za omladinsku reprezentaciju Belgije i tamo se uverili u njegov talenat.

Ipak, Vranks nije najskuplja prodaja u istoriji Mehelena. Rekorder je Hasan Balde kojeg je Ajaks pre dve godine kupio za 8.250.000 i prevario se jer Balde nikada nije ni debitovao za tim Kopljanika zbog čestih povreda. Valjda Volfzburg bude bolje sreće sa Vranksom...


tagovi

Aster VranksZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara