Počelo preimenovanje stadiona: Partizanov Andrade ubuduće domaćin na "Peleu"

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 17:56

Zelenortska Ostrva odlučila da se Nacionalni stadion nadalje zove po brazilskoj legendi

Najavio je Đani Infantino na Peleovoj sahrani u Brazilu da će predložiti savezima svih FIFA članica da jedan od svojih stadiona nazovu po legendarnom brazilskom fudbaleru, a već se pojavila prva zemlja koja je to učinila.

Reč je o Zelenortskoj Republici, za koju nastupa Partizanov Patrik Andrade, dok se Rikardo Gomeš nedavno povukao iz nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Oni će sa svojom reprezentacijom ubuduće umesto na Nacionalnom stadionu u prestonici Praji, rivale dočekivani na "Peleovom stadionu", kapaciteta 15.000 sedišta.

"U čast i priznanje ličnosti koja nas je sve učinila velikima, izražavam nameru da se naš nacionalni stadion nazove 'Peleov stadion'. Tu inicijativu će, verujem, slediti i druge zemlje širom sveta. Sa fizičkim odlaskom Edstona Arantesa do Nasimenta, Kralja Pela, koji je brzo postao planetarna figura i ikona koja pokazuje da sport ima moć da ujedini svet, naša želja je da mu na ovaj način odamo priznanje", napisao je premijer Zelenortskih ostrva, Uliseš Koreija e Silva, na svom Fejsbuk nalogu.

Političar je istakao povezanost njegove zemlje i Brazila.

"Zelenortska ostrva i Brazil imaju istoriju i kulturu koje idu ruku pod ruku, s obzirom na to da su dve sestrinske zemlje, povezane jezikom i veoma sličnim identitetima. Pele će uvek biti referenca u Brazilu, u svim zemljama portugalskog govornog područja, ali i u ostatku sveta, kao idol koji povezuje generacije", dodao je Silva.



tagovi

Zelenortska OstrvaPatrik AndradeRikardo Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara