Ukazivanje pomoći golmanu Popoviću u Nišu (© FK Partizan)
Ukazivanje pomoći golmanu Popoviću u Nišu (© FK Partizan)

Počinje „Operacija Sparta“: Aleksandar Popović brani u Pragu, sprema se povratnički debi Fejse

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 08:52

Partizan hvata zalet pred put u Češku

Samo nekoliko minuta po okončanju prolećne premijere u Nišu, izgovorio je Aleksandar Stanojević rečenicu kojom je jasno stavio do znanja sportskoj Srbiji šta mu je prioritetni zadatak u prvoj polovini 2022. godine:

Izabrane vesti

Mi sada mislimo samo o Radničkom iz Kragujevca, ta utakmica nam je trenutno sve, ali spremaćemo se i za Prag“.

U nekim drugim okolnostima, došlo bi do inverzije. Evropski meč bi označen glavnim izazovom, ali situaciji kad se titula čeka od 2017. članovi stručnog štaba i fudbaleri Partizana putovanje u Češku vide kao nagradu za dosadašnji učinak u Ligi konferencija. Što ne znači da zanemaraju obaveze, samo im nije toliko bitno šta će uraditi ovog i narednog četvrtka, u poređenju sa misijom povratka šampionskih znamenja.

Posle dana odmora (uobičajena praksa po okončanju superligaških utakmica) crno-beli se tokom ponedeljka vraćaju obavezama i počinju „Operaciju Sparta“. Hrabri ih saznanje da će i u prvom elimnacionom susretu Lige konferencije moći da se oslone na Aleksandra Popovića. Pretrpeo je mladi golman lakši potres mozga na Čairu, pošto je na njega naleteo Stefan Mitrović i kolenom ga zakačio po glavi, ali se ispostavilo da težih oštećenja po 22-godišnjeg Užičanina nema, što mu omogućava da stoji među stativama na Letni.

Popović je odmah posle sudara sa ofanzivcem Radničkog prebačen u Univerzitetski klilnički centar Niš, brzopotezno je zbrinut, konstatovano je da nema oštećenja lobanje, a i dodatni pregledi u Beogradu su pokazali da je sve u redu, tako da se prvi izbor stručnog štaba vraća među stative. Logično bi bilo da brani protiv Sparte, imajući u vidu činjenicu da je tokom evropske sezone Parnog valjka počeo 11 od 12 utakmica (nije samo premijernu, sa DAC-om iz Dunajske Strede, jer je u klubu još bio Vladimir Stojković), a završio ih deset (mestu na crti protiv Sočija, zbog penal serije, prepustio Nemanji Stevanoviću).

Liga konferencije, četvrtak, 21.00: (2,20) Sparta (3,40) Partizan (3,60)

U crno-belom dresu je minule sedmice povratnički debi upisao Marko Jevtović (poslednjih 27 minuta), a tokom ove bi mogao još jedan zadnji vezni angažovan tokom zimskog prelaznog roka, Ljubomir Fejsa. Nekadašnji reprezentativac Srbije se povredio maltene odmah po dolasku, zbog čega je propustio i finiš priprema u Turskoj, međutim, poslednje informacije iz „Zemunela“ ohrabruju Grobare.

Počeo je Fejsa da trenira, doduše, individualno, a priključivanje grupi očekuje se u najskorije vreme. Možda i u naredna dva dana, što bi mu omogućilo da se nađe među putnicima za Češku, a Aleksandru Stanojeviću opciju više u veznom redu. Zavisno od uslova, fizičke spreme, kretanja rezultata, postoji mogućnost da 33-godišnji fudbaler sredine terena dobije nekoliko minuta protiv Sparte, mada je realniji scenario po kome bi se pred navijačima Partizana pojavio u nedeljnom duelu sa kragujevačkim Radničkim i tako uhvatio zalet za sedmicu velikih izazova: revanš šesnaestine finala Lige konferencije i 166. večiti derbi.

Te dve utakmice možda budu imale snažan uticaj na ishod sezone...


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeSparta PragAleksandar PopovićLjubomir Fejsa

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara