Duel Slobodana Uroševića i Stefana Mitrovića (© MN Press)
Duel Slobodana Uroševića i Stefana Mitrovića (© MN Press)

Počinje! Partizan je savršen kad igra u gostima, preti mu napadač na kog nije računao

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 09:48

Čair je uvek zamka, ali u crno-beli žele pobedom nad Radničkim da krenu u napad na titulu (14.30, TV Arena Premijum 1)

Jedini tim Superlige koji je dobio sve utakmice u gostima protiv ekipe želje novog napada na Evropu. Za fudbalere Partizana prolećni deo prvenstva počinje u Nišu (14.30, TV Arena Premijum 1), gde će pokušati pobedom odmah da stave do znanja konkurenciji koliko žele titulu prvaka, čekanu od leta 2017.

Crno-beli imaju pet bodova više od Crvene zvezde, osvežili su kadar povratnicima Markom Jevtovićem i Ljubomirom Fejsom, ali kako nisu prošli kompletan pripremni proces jasno je da će preskočiti duel na Čairu. Baš kao ni Danilo Pantić, sa koga je prolećna sezona okončana pre nego što je počela, usled teške povrede kolena. S obzirom da je poslednji priključen saigračima od rekonvalenscenata, sačekaće sa povratkom na teren i Lazar Marković.

Izabrane vesti

Što ne menja ambicije ekipe Aleksandra Stanojevića. Fokus svih u Humskoj je na šampionskoj trci, a činjenica da je Parni valjak jesen završio bez poraza u prvenstvu, kao i da je prethodnih pet prolećnih premijera rešio u svoju korist, stavlja ga u ravan favorita. Posebno što su u odnosu na kraj 2021. u stroju ponovo Rikardo Gomeš i Bibars Natho, pa se od stranaca očekuje konkretan doprinos od starta na terenu na kome Radnički u poslednje vreme izgleda sve bolje.

Odigrao je šest utakmica tokom priprema, svaku u drugačijem sastavu, sposoban je da menja sistem tokom meča, pojavi se sa trojicom ili četvoricom pozadi. To je kvalitet njihovog trenera. Radnički je dobro organizovana i takmičarski nastrojena ekipa. Pokušaćemo da nametnemo naš stil, nadamo se najboljem. Foksuiran sam na koji način da pobedimo”, pojasnio je trener Parnog valjka pred prvi takmičarski meč u 2022.

Superliga Srbije, subota, 14.30: (11,00) Radnički Niš (5,50) Partizan (1,28)

Crno-beli u bliskoj prošlosti nisu imali previse razloga za zadovoljstvo u Nišu. Razlog: dobili su samo jednu od poslednjih pet utakmica na Čairu protiv Radničkog. Na istom stadionu su izgubili finale Kupa Srbije leta 2020. od Vojvodine. A sad se na njih zaleteti dete kluba, Nikola Štulić, koji je zimus prešao baš u ambiciozan klub.

Drago mi je da će dobiti šansu, želim mu sve najbolje. Neko dobije priliku u Partizanu i iskoristi je, nego ne, pa dolaze novi, tako je Marko Milovanović zgrabio šansu. Zato je za Štulića najbolje bilo da ode, odličan je centarfor, znamo sve njegove kvalitete, a Radnički ima još dobrih pojedinca. Znamo odakle nam preti opasnost”, dodao je Stanojević.

Ekipa Radoslava Bataka se osvežila tokom zime, dovela čak 11 novih igrača od kojih je, možda, najzvučnije ime baš Nikole Štulića, napadača pristiglog iz Humske. Da crno-bele očekuje komplikovan zadatak visi se po podatku da Nišlije nisu izgubile poslednjih sedam ligaških mečeva na svom stadionu.

Odradili smo veoma dobre pripreme, zadovoljan sam i urađenim poslom u prelaznom roku i smatram da smo jači tim nego jesenas. Dugo se spremamo za ovaj meč i znamo šta nam je činiti. Želimo pozitivan rezultat i daćemo sve od sebe da do njega i dođemo. Nećemo se braniti, napad je najbolja odbrana, ali nećemo ni srljati. Ne smemo gostima ostavljati mnogo prostora i moramo se držati dogovora. Imamo plan i trebalo bi da ga odgovornom igrom sprovedemo u delo“, napomenuo je trener Radoslav Batak, koji neće moći da računa na vezistu Rjoheja Mićibućia (Japanac se povredio na generalnoj probi), napadača Miljana Škrbića (operisan) i golmana Marka Drobnjaka (nije stigla dokumentacija Jermenije).

 -----------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN, 14.30 (TV Arena sport Premijum 1)

Niš

Stadion: Čair

Sudija: Miloš Milanović

Projektovani sastavi

RADNIČKI NIŠ: Dujmović – Aksentijević, Vujadinović, Savić, Ćirković – Kovačević, Pejović – Arsić, Bjeličić, Mitrović – Štulić. Trener: Radoslav Batak.

PARTIZAN: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Subota

13.00: (2,20) Radnički KG (3,35) Proleter NS (3,35)

14.30: (11,0) Radnički Niš (5,50) Partizan (1,28)

17.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (12,0)

Nedelja

13.00: (2,95) Mladost (3,35) TSC (2,40)

15.00: (2,00) Metalac (3,45) Novi Pazar (3,80)

17.00: (2,75) Kolubara (3,20) Voždovac (2,65)

Ponedeljak

13.00: (2,00) Spartak (3,40) Radnik (3,90)

15.00: (1,75) Vojvodina (3,60) Napredak (4,90)

*** kvote su podložne promenama






tagovi

Nikola ŠtulićAleksandar StanojevićRadoslav BatakFK PartizanRadnički Niš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara